Nieuws

Afaker verlaat Excelsior Maassluis: ‘Ben er niet uitgekomen met de club’

Het jeugdexponent van Excelsior Rotterdam verlaat zijn huidige werkgever, zoals hij zelf toelicht, via de voordeur. Trots op zijn dienstverband namens ‘de Tricolores’ is Marouane Afaker wel degelijk, echter kon de 19-jarige linksbuiten er niet uitkomen met de clubleiding. Komende zomer scheiden de wegen van club en speler dan ook, Afaker komt tot nu toe uit op vier treffers en één assist in de Tweede Divisie.

Via de officiële kanalen van zijn werkgever licht Afaker het eenzijdige verlangen om te vertrekken toe. Het ligt volgens de basisklant van trainer Dogan Corneille totaal niet aan de omstandigheden in en rondom de club, echter wel aan de gesprekken die hij tot nu toe met de clubleiding voerde. ”Ik heb het enorm naar mijn zin bij Excelsior Maassluis. De sfeer is erg goed binnen de spelersgroep en staf. Helaas ben ik er alleen, na meerdere gesprekken, niet uitgekomen met de club.”

Afaker is pas speler af van Excelsior Maassluis als het seizoen ten einde is
De aanhang van de huidige nummer vier in de competitie hoeft absoluut niet te vrezen voor een minder gemotiveerde Afaker, zo onderschrijft hij zelf. ”Ik zal tot het einde van het seizoen alles blijven geven voor de club om zo hoog mogelijk te eindigen op de ranglijst. Daarnaast wil ik Excelsior Maassluis bedanken voor het afgelopen jaar. Ik geniet namelijk enorm dat ik deel mag uitmaken van de Tricolores.”