Nieuws

Afaker voorzien, VV Katwijk bindt zich aan voormalig Eredivisiedebutant

Waar zijn voormalige werkgever Excelsior Maassluis nog geen dag geleden te kennen gaf afscheid te gaan nemen van de linksbuiten, doemde er gisteravond alweer witte rook op uit Sportpark de Krom. VV Katwijk is vanaf komend seizoen voor één jaar verzekerd van de diensten van het jeugdproduct van Excelsior Rotterdam. De 19-jarige aanvaller, bekend als beweeglijk en pijlsnel, is sinds afgelopen zomer te bewonderen in de Tweede Divisie. Namens Excelsior Maassluis was Afaker tot nu toe goed voor drie doelpunten en één assist uit 14 speelronden.

Gevormd werd de vleugelspits in het Van Donge & De Roo stadion, daar kon hij na sinds 2011 alle jeugdelftallen te hebben doorlopen zijn debuut maken op het hoogste niveau. Het vorige voetbalseizoen mocht hij in de met 2-2 geëindigde thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo zijn eerste opwachting in de Eredivisie maken, de coach onder wie hij debuteerde was Mitchel van der Gaag. Laatstgenoemde vertrok naar NAC Breda waarna ook Afaker elders aanspraak ging maken op speelminuten, die kans bood zich aan bij Excelsior Maassluis.

Nadat gistermiddag dus bekend werd dat Afaker na komende zomer niet meer voor de Tweededivisionist actief zal zijn, was het VV Katwijk wat toehapte. Via de kanalen van de formatie werd gisteravond het akkoord met het jeugdexponent van Excelsior Rotterdam gecommuniceerd. VV Katwijk kijkt nu al uit naar de officiële indiensttreding van de linksbuiten, de clubleiding is al geruime tijd te spreken over zijn verrichtingen in de Tweede Divisie.

Lees ook:

Afaker verlaat Excelsior Maassluis: ‘Ben er niet uitgekomen met de club’