Nieuws

AFC en Kozakken Boys verrassen in strijd om KNVB Beker

AFC en Kozakken Boys zijn de overgebleven vertegenwoordigers van de Tweede Divisie in de strijd om de TOTO KNVB Beker. Die clubs versloegen respectievelijk TOP Oss (1-0) en Almere City (2-1).

Voor AFC is het al de tweede keer dat de Amsterdammers een club uit de Keuken Kampioen Divisie hebben uitgeschakeld. Nadat zij in de vorige ronde te sterk waren voor Telstar (liefst 5-0), was het nu de beurt aan TOP Oss om het hoofd te buigen. In het Olympisch Stadion tekende Yordi Teijsse in de 63ste minuut voor de enige treffer van de wedstrijd. Voor Lorenzo Piqu van de gasten eindigde de wedstrijd vroegtijdig, want hij kreeg in de 86ste minuut de rode kaart.

Daarna was het de beurt aan Kozakken Boys om dit kunststukje te herhalen. De ploeg uit Werkendam, die in de eerste ronde te sterk was voor ONS Sneek, bleek dankzij Ahmed el Azzouti ook de betere in de confrontatie met de hoofdmacht van Almere City FC. De topscorer werd in extremis de matchwinner, want hij maakte zijn tweede doelpunt van de avond in blessuretijd. Nadat de aanvaller in de tiende minuut al voor 1-0 had gezorgd, poetste hij dus de tussentijdse gelijkmaker van Stijn Meijer persoonlijk weer weg.

De stand tussen de Tweede Divisie en de Keuken Kampioen Divisie stond aan het eind van de avond echter 2-1, want de derde club die nog was overgebleven, Koninklijke HFC, vond wel zijn Waterloo in de tweede ronde. Dankzij Justin Mathieu en Tyrone Conraad stond het na een klein uur 2-0 voor Cambuur. Dat moest in Leeuwarden wel toestaan dat de Haarlemmers nog terugkwamen door een doelpunt van Jacob Noordmans, maar daar bleef het bij: 2-1.

Op de foto het feest van Kozakken Boys na de zege in blessuretijd tegen Almere City FC.