Nieuws

AFC heeft selectie rond met drie nieuwe spelers  

AFC is klaar voor het aankomende seizoen. De Amsterdamse formatie verwelkomde drie nieuwelingen en heeft daarmee zijn selectie voor het komende seizoen rond. Nick van der Velden, Djuric Ascension en Dailey Groenewegen sloten zich aan bij AFC. 

De meest opvallende aanwinst van AFC is Nick van der Velden. De oud-prof van onder meer AZ, Willem II en FC Groningen, komt over van HBOK, de club waar hij de afgelopen maanden actief was nadat hij een punt zette achter een avontuur bij Bali United in Indonesië. De middenvelder annex linksbuiten zal zijn voetballoopbaan af gaan sluiten bij AFC in de Tweede Divisie.

Verder is de terugkeer van Djuric Ascension een feit. De 36-jarige middenvelder speelde in 2003 al eens voor de AFC en ook een deel van zijn jeugdopleiding genoot hij bij de Amsterdamse formatie. Ascension komt nu over van het Belgische Lyra-Lierse. Voorheen speelde Ascension onder meer in het shirt van Rijnsburgse Boys, HSV Hoek en IJsselmeervogels. De middenvelder heeft bovendien voor een handjevol Belgische clubs gespeeld.

In tegenstelling tot de twee andere aanwinsten, is Dailey Groenewegen een onervaren speler. Groenewegen is pas twintig jaar oud en heeft nog geen ervaring in de Tweede Divisie op zak. Toch heeft de middenvelder een paar uitstekend seizoenen in de Hoofdklasse A achter de rug. Dailey speelde de afgelopen seizoenen voor SDO uit Bussum, waar hij ondanks zijn jonge leeftijd reeds ruim 75 wedstrijden speelde.

Tekst: Thijs de Bruijn