Nieuws

AFC pakt met duidelijke 5-0 zege kampioenschap

Dankzij een duidelijke 5-0 overwinning op SVV Scheveningen heeft AFC het kampioenschap van de Tweede Divisie veroverd. Vooral na rust liet de ploeg van trainer Ulrich Landvreud niets meer aan duidelijkheid te wensen over.

De Amsterdammers begonnen de kampioenswedstrijd uitstekend dankzij een vroeg doelpunt van Melvin Grootfaam, maar daarna kregen de gasten steeds meer controle over de wedstrijd. ,,Scheveningen bouwde een fort om me heen”, zoals topscorer Raily Ignacio het na afloop uitdrukte. Vandaar dat de beide ploegen met de 1-0 tussenstand gingen rusten. Tegen de club die zich in 1996 nog onder trainer Martin Jol algeheel amateurkampioen van Nederland had mogen noemen, maakte AFC vervolgens wel het verschil. Eerst scoorde Kenny Teijsse in de 58ste minuut uit een strafschop, waarna Ignacio tijdens het laatste half uur nog eens drie keer succesvol was.

,,Als de tegenstander fouten maakt, zijn wij dodelijk”, realiseerde Ignacio zich. De midvoor herinnerde zich direct ook nog eens waar AFC vandaan komt, want een jaar geleden eindigde de club weliswaar twaalfde, maar streed zij lange tijd tegen degradatie. Deze competitie startte direct met een zege bij de runner up van vorig seizoen Kozakken Boys door een doelpunt van – wie anders dan – Raily Ignacio: 0-1. Sindsdien hebben de Amsterdammers zich steevast in de bovenste regionen van de ranglijst gehandhaafd. Vandaar dat aanvoerder Patrick Zonneveld de kampioensschaal met recht mocht ontvangen.