Nieuws

AFC verzekert zich van komst van Gévero Markiet

Gévero Markiet (foto) maakt komende zomer een bijzondere transfer, want hij stapt over van de ene kampioenskandidaat, IJsselmeervogels, naar de andere: AFC. Zo heeft zijn huidige werkgever laten weten.

Dat is bijzonder, want AFC staat nu eerste en haalt dus een speler die bij de achtervolger niet kan rekenen op een basisplaats. Terwijl Markiet er vanuit gaat bij de Amsterdammers meer speelminuten te krijgen dan nu het geval is. Met ruim vijftig wedstrijden in de Eredivisie voor FC Utrecht in zijn spreekwoordelijke bagage, waarna hij verdere ervaring opdeed bij Helmond Sport en het Duitse FC 08 Homburg leek de speler over de juiste achtergrond te beschikken voor succes in de Tweede Divisie, maar de verdediger of middenvelder moet het onder trainer Ted Verdonkschot vooral doen met invalbeurten. Vandaar dat de Amsterdammer nu heeft gekozen voor de club uit zijn woonplaats.

Mede door de laatstgenoemde achtergrond zijn de partijen in goed overleg een voortijdig vertrek overeengekomen. ,,We vinden het jammer dat Gévero ons na dit seizoen verlaat. Met zijn ervaring vervult hij een prettige rol in de groep, maar we hebben begrip voor zijn keuze om IJsselmeervogels te verruilen voor een club waar hij mogelijkerwijs meer aan spelen toe komt”, aldus André van Diermen namens de technische commissie.