Nieuws

Afstaan internationals Sparta heeft gevolgen voor de beloften

Dat de hoofdmacht van Sparta dit weekeinde speelt zonder enkele internationals, had een dag eerder natuurlijk ook gevolgen voor de beloften. Die trokken zich mede daardoor bewust terug in verdedigende stellingen.

Waar de meeste beloftenploegen frivool en aanvallend voetbal willen spelen, koos Jong Sparta bij de ontmoeting met VV Katwijk voor het resultaat. Uiteindelijk bleef het na 90 minuten steken op een gelijkspel (1-1). Een punt was volgens trainer Jeroen Rijsdijk dan ook het maximaal haalbare. ,,Je moet niet vergeten dat wij met vijf zes andere jongens speelden dan vorige week en er vijf A-junior zijn. We misten vaste waarden, omdat Sparta 1 morgen speelt en er interlandverplichtingen waren.

Hij vervolgde: ,,Ik begrijp dat het publiek waar voor zijn geld wil, maar wij willen graag een resultaat halen. Wij speelden tenslotte tegen de kampioen en hebben hier in het verleden al twee keer verloren. Jeroen Rijsdijk was blij met het gelijkspel, maar erkende dat Katwijk meer had verdiend. ,,Wij trekken een gelijkspel over de streep met een hele jonge ploeg. Daar ben ik wel trots op.

Terugkijkend op het spel van de talentvolle Spartanen waren er een aantal zaken voor verbetering vatbaar. ,,Ik vind dat wij te weinig hebben gedaan met de omschakelingen in de eerste helft. Daar lagen mogelijkheden. Uiteindelijk hebben wij onverdiend gelijk gespeeld maar in sport telt verdiend of onverdiend niet.

Anderzijds liet Katwijk twee dure punten. Zo realiseerde verdediger Guus van Weerdenburg zich. ,,Ik ben zeker niet tevreden met resultaat. Door n moment van onoplettendheid verliezen wij hier twee punten. In de rust zeiden wij nog tegen elkaar: laten wij het compact houden. Wij staan voor en zij creerden al niet veel dus er leek sowieso niet veel aan de hand.

Op de foto Gianni dos Santos nadat hij heeft gescoord voor Jong Sparta.