Nieuws

Ahmed El Azzouti en Leon ter Wielen over puntendeling in Spakenburgse derby

Voor de derde keer op rij eindigde een Tweede Divisie-derby tussen IJsselmeervogels en SV Spakenburg in een gelijkspel. De ‘Rooien’ stonden op een 2-0 voorsprong, maar zagen de uitploeg terugkomen tot 2-2. Dat de Blauwen daarmee de morele winnaar genoemd mogen worden, bevestigde zowel IJsselmeervogels-spits Ahmed El Azzouti als Spakenburg-doelman Leon ter Wielen.

,,Één punt is absoluut te weinig”, aldus een teleurgestelde Ahmed El Azzouti na de wedstrijd. De spits slaagde er met zijn ploeg niet in om de voorsprong vast te houden. ,,Als je 2-0 voor staat, moet je ‘m gewoon winnen. Er was niets aan de hand. Dan moet je laten zien dat je die stand vast kan houden en misschien nog 3-0 kan maken. We zijn nog steeds ongeslagen, maar we balen vooral van die 2-2.”

In de kleedkamer van de bezoekers was de stemming na afloop van de wedstrijd dan ook veel beter, vertelde Leon ter Wielen. ,,We hebben aan de goede kant van de medaille gezeten. Het voelt niet als een overwinning, maar het gaat wel die kant op. We hebben goed weerstand geboden tegen de koploper. Als we die rode kaart niet hadden gekregen, hadden we zelfs nog door kunnen drukken. Maar 2-2 is een prima uitslag.”

Sfeer

Voor El Azzouti, vorig jaar nog speler van Kozakken Boys, was het de eerste Spakenburgse derby. ,,De sfeer was mooi. Er is veel publiek en veel mensen die er extra energie in steken, zowel vrijwilligers als supporters. Daarvoor moet je ze danken. Al met al is dat geslaagd, maar ik baal nu vooral van de uitslag.”

Ter Wielen speelde de derby vorig seizoen al twee keer. ,,Toen was het nieuw. Nu wist ik iets beter wat ik kon verwachten. Het blijft heel mooi om voor veel toeschouwers te spelen. Het is een wedstrijd die meer waarde heeft dan reguliere competitiewedstrijden. Het zijn nog steeds maar drie punten, maar voor het dorp zegt het veel. Ik kom uit Zwolle en zit er niet elke dag middenin, maar ik hoor hoe mensen op hun werk en in hun familie ermee bezig zijn.”

Rode kaart

Dat er veel op het spel stond, was ook op het veld goed te merken. De wedstrijd ging er niet altijd even vriendelijk aan toe. ,,Er werd wel wat uitgedeeld. In zo’n wedstrijd is het jij of ik. Aan beide kanten werden de duels stevig aangegaan. Dat hoort erbij”, zo weet Ter Wielen. Het leidde onder meer tot een rode kaart voor Spakenburg-invaller Argjend Selimi, na een veel te laat ingezette tackle op El Azzouti. ,,Wat er zijn hoofd omgaat? Dat is een echte Spakenburger. Hij denkt: ik moet hem in ieder geval neerhalen zodat de aanval stopt. Het was niet slim, maar het ging heel snel.”

Op de foto verdwijnt de 2-0 van IJsselmeervogels achter doelman Leon ter Wielen. Ahmed El Azzouti, ook op de foto, raakte de bal zelf niet aan.