Nieuws

Ahmed El Azzouti mogelijk beslissende factor voor Kozakken Boys tegen FC Lienden

Met dank aan statistiekenbureau Opta Sports kijken we hier elke week statistisch vooruit naar de live-wedstrijd van het weekeinde. Dat is deze keer Kozakken Boys-FC Lienden.

In de voorgaande twee seizoenen in de Tweede Divisie werden de punten tussen Kozakken Boys en FC Lienden eerlijk verdeeld. In 2016/17 won FC Lienden beide ontmoetingen (2-3 uit, 2-0 thuis), waarna Kozakken Boys in 2017/18 twee keer aan het langste eind trok (2-1 thuis, 0-5 uit). Momenteel is het lastig een favoriet aan te wijzen. Kozakken Boys leek na de recente trainerswissel (Michel Langerak kwam voor Jasper de Muijnck) met een 4-0 zege tegen Barendrecht de weg naar boven gevonden te hebben, maar afgelopen weekeinde was Spakenburg met 2-1 net te sterk. Met veertien punten verzamelden de spelers uit Werkendam vier punten meer dan Lienden. Die ploeg bevindt zich op de 16e plek in de rangschikking wat onder de huidige omstandigheden play offs om promotie / degradatie zou betekenen.

Ahmed El Azzouti (foto) lijkt voor de thuisploeg zijn vorm weer hervonden te hebben. Waar hij het aan het begin van het seizoen moeilijk had, maakte hij zes van de laatste tien doelpunten in de competitie van Kozakken Boys. Daarmee klimt de aanvaller weer naar de bovenste regionen van het topscorersklassement (9 goals, alleen Raily Ignacio maakte er meer). Wanneer hij zijn ploeg zaterdag op een voorsprong kan zetten, lijkt het goed te moeten kunnen komen voor de Kozakken. Elf keer kwam Lienden dit seizoen namelijk op achterstand, geen enkele keer draaide de ploeg dit nog om in een zege (G4, V7).

Alleen SVV Scheveningen wacht momenteel langer op een zege in de Tweede Divisie dan FC Lienden. De laatste overwinning dateert van 13 oktober, toen Rijnsburgse Boys in eigen huis werd verslagen (3-1). Toch is er hoop voor de ploeg van Hans van de Haar. De laatste drie uitduels werden immers niet verloren. Tegen zowel GVVV (2-2), HHC Hardenberg (1-1) en BVV Barendrecht (1-1) werd een punt binnen gesleept. In de seizoenen 2016/17 en 2017/18 gebeurde het geen enkele keer dat Lienden vier opeenvolgende uitwedstrijden ongeslagen bleef. Een driepunter in een uitwedstrijd, zoals in het seizoen 2016/17 op Sportpark De Zwaaier (2-3), is dus zeker niet uitgesloten.

Lees ook:

Jeffrey van Nuland bindt zich als eerste aan Kozakken Boys

Rentree Jesse van Baal na langdurig blessureleed