Nieuws

Alle wedstrijden in Tweede Divisie uitgesteld

Alle wedstrijden die tot en met 6 april in de Tweede Divisie zouden worden gespeeld, zijn uitgesteld door de KNVB. Dit heeft de bond besloten na maatregelen van de overheid.

Dit is een update, nadat het Nederlandse voetbal eerder al tot stilstand was gekomen als gevolg van de maatregelen van het kabinet om alle evenementen met meer dan honderd personen in heel Nederland af te gelasten. Eric Gudde, directeur betaald voetbal KNVB: ,,We hebben steeds op nadrukkelijk verzoek van de overheid hun beleid gevolgd en dat is op dit moment niet anders. Uiteraard staat veiligheid en gezondheid bij alle betrokkenen bovenaan. Deze maatregelen brengen voor de voetbalwereld echter ook grote organisatorische, sportieve en financiële uitdagingen met zich mee. In de toekomst zal de voetbalsector een beroep moeten doen op de hulp van de overheid en autoriteiten om de organisatorische kwesties, maatschappelijke effecten en economische uitdagingen voor de gehele sector te kunnen ondervangen. We gaan te zijner tijd hier met alle partijen graag het gesprek over aan.”

Zolang er ruimte in het competitieprogramma is om wedstrijden uit te stellen, houdt de KNVB vast aan het spelen van de wedstrijden met publiek. Pas in het laatste stadium van de competitie, als er echt niet meer geschoven kan worden, dan komt het noodmiddel van spelen zonder publiek in beeld.

Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal KNVB: ,,Wij adviseren alle amateurverenigingen om ook geen trainingen, oefenwedstrijden of andere grote bijeenkomsten te organiseren. We hopen op begrip voor dit lastige besluit en de medewerking van alle clubs om gezamenlijk de competities tot een goed einde te brengen. De komende periode gaan we nadenken over een goede oplossing voor ons amateurvoetbal.”

Op de foto maken Minister voor Medische Zorg Bruno Bruins, Minister President Mark Rutte en Jaap van Dissel, de directeur van het RIVM, de overheidsmaatregelen bekend.