Nieuws

Andy van der Meijde en Glenn Helder debuteren in Nieuwjaarswedstrijd

Andy van der Meijde en Glenn Helder maken zaterdag hun debuut als deelnemer aan de Nieuwjaarswedstrijd van Koninklijke HFC. De voormalige topspelers zijn dan voor het eerst in Haarlem van de partij bij de oud-internationals.

De Haarlemse club heeft de deelnemers aan beide duels van zaterdag bekend kunnen maken. De ex-internationals, de winnaar van 2018, hebben te kampen met afzeggingen van Frank en Ronald de Boer en ook (na 10 jaar) Pierre van Hooijdonk. Wel hebben zich aangemeld: Andy van der Meijde en Glenn Helder (op de foto tijdens een interland tegen Noorwegen), Sander Westerveld, Ben Wijnstekers, Barry Opdam, Martijn Reuser, Michael Mols, Michel Kreek, Denny Landzaat, Andwel Slory en Simon Tahamata.

De ploeg van Koninklijke HFC Zaterdag ruikt haar kans om de beker weer thuis te houden gedurende 2019. De Haarlemmers spelen in de Derde klasse zaterdag met spelers waarvan 99% vanaf de minis is opgeleid bij door de club. De tegenstander van de Oranje Leeuwinnen is een combinatieteam onder de naam Royal Haarlem All-Stars (geselecteerde speelsters van ADO20, SV Alliance 22, SC Buitenveldert, Kon. HFC, SV Overbos, RKVV Velsen en SV Zandvoort). Zij krijgen te maken met een ploeg die onder leiding staat van de voormalige bondscoaches Vera Pauw en Andries Jonker met daarin onder anderen Anouk Hoogendijk, Daphne Koster, Dyanne Bito, Manon Melis en Kirsten van de Ven.

Wie naar de velden van Koninklijke HFC komt, kan dus rekenen op twee spannende wedstrijden. Om 12.00 uur treden (voor het eerst in de historie) de ex-Oranje Leeuwinnen aan, waarna om 14.30 uur de traditionele wedstrijd volgt tussen Koninklijke HFC en de ex-internationals. De 86e editie sinds 1923 wordt net als de vrouwenwedstrijd gespeeld volgens de Future Playing Rules Football. Een mogelijk toekomstige speelwijze waarvan bijvoorbeeld Marco van Basten een groot voorstander is.

De online voorverkoop voor dit unieke evenement is te vinden via de officile site van de club op www.konhfc.nl.

Lees ook:

Noviteiten bij Nieuwjaarswedstrijd van Koninklijke HFC

Oscar Wilffert vervult steeds prominentere rol bij Koninklijke HFC

Koninklijke HFC gebruikt winterstop voor contractverlengingen