Nieuws

Anthony Correia wordt de opvolger van Jan Zoutman

Anthony Correia wordt in de zomer de opvolger van Jan Zoutman als hoofdtrainer van VV Katwijk. De 37-jarige oefenmeester komt van ODIN’59 uit Heemskerk en heeft een contract voor één seizoen getekend.

Anthony Correia (foto) heeft momenteel een dubbele baan als trainer. Hij is al voor het derde seizoen assistent bij Telstar in de Keuken Kampioen Divisie en verder staat hij sinds medio 2019 als verantwoordelijke aan het roer bij ODIN’59. Die club is de revelatie in de Derde Divisie zaterdag met een verrassende derde plaats achter alleen Sparta Nijkerk en DVS’33. Die hoge klassering bereikte de ploeg met fris voetbal.

De oefenmeester vergaarde vooral bekendheid als profvoetballer bij Telstar. Hij kwam maar liefst 355 wedstrijden uit voor de club uit de Eerste Divisie. Al tijdens zijn actieve loopbaan combineerde hij dat met het trainersvak. Zo was hij acht jaar jeugdtrainer voor onder meer Stormvogels Telstar, VSV en KFC. Na twee seizoenen als assistent, begon zijn eerste klus als hoofdtrainer bij VVH Velserbroek. Voor Correia naar ODIN’59 vertrok, was hij drie seizoenen actief als hoofdtrainer van VV IJmuiden (3e klasse zaterdag).

Technisch directeur Cees Bruinink is blij met het aantrekken van de jonge oefenmeester: ,,Wij zijn zeer verheugd. Wij volgen Anthony al een tijdje en denken dat hij uitstekend past bij onze club. Anthony is een zeer gedreven en moderne, ambitieuze trainer die van aanvallend voetbal houdt. Hij heeft discipline hoog in het vaandel staan en is altijd bezig om zijn spelers beter te maken. Wij verwachten dat er komende zomer meer mutaties in de selectie zijn dan we de afgelopen jaren gewend waren. Wij denken dat Anthony de juiste man is om het proces van teambuilding aan te sturen en de aanwezige kwaliteiten te bundelen tot een sterke ploeg die het voetbal gaat spelen dat de supporters van VV Katwijk graag zien.”