Nieuws

ASWH en Quick Boys promoveren naar de Tweede Divisie

ASWH en Quick Boys zullen aankomend seizoen te bewonderen zijn in de Tweede Divisie. ASWH wist te promoveren ten koste van FC Lienden, terwijl Quick Boys afrekende met VVSB.

ASWH had zaterdagmiddag een lastige opgave in het vooruitzicht. De ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht verloor afgelopen woensdag in eigen huis met 1-0 van FC Lienden en moest daardoor op bezoek in Lienden minstens twee keer scoren. In de 42e minuut werd de opgelopen achterstand van het eerste duel al weggepoetst. Jesper van den Bosch schoot de 0-1 voor ASWH binnen.

De uiteindelijke beslissing zou pas in de 96e minuut vallen. Invaller Sam van de Kreeke scoorde namens ASWH vanuit een vrije trap: 0-2. Het doelpunt betekende degradatie voor FC Lienden. ASWH, de nummer zeven van de Derde Divisie, vierde daarentegen zijn allereerste promotie naar de Tweede Divisie.

Ook de wedstrijd tussen VVSB en Quick Boys werd pas op het laatste moment beslist. Na negentig doelpuntloze minuten moest een verlenging de winnaar aan gaan wijzen. Quick Boys zou na deze verlenging uiteindelijk aan het langste eind gaan trekken. Dennis Kaars maakte in de 107e minuut de beslissende 1-0 in het duinlandschap van Katwijk. De centrumspits schoot Quick Boys voor het eerst sinds 2011 weer naar de hoogste amateurklasse van Nederland.

Waar ASWH en Quick Boys deze zomer de stap naar de Tweede Divisie zullen gaan zetten, dalen FC Lienden en VVSB af naar een lagere klasse. Beide ploegen nemen afscheid van de Tweede Divisie en zullen aankomend seizoen te bewonderen zijn in de Derde Divisie.