Nieuws

ASWH brengt selectie verder op peil met verdediger uit Turkije  

Promovendus ASWH heeft zich versterkt met Aytac Asim Metin. De verdediger komt over van het Turkse Bagcilar Spor, uitkomend op het vierde niveau van Turkije.

 De 23-jarige Metin is afkomstig uit Rotterdam. De lange, linksbenige verdediger doorliep zijn jeugdopleiding dan ook bij Feyenoord. Na zijn vertrek bij de Rotterdammers in 2009 speelde Asim Metin in Turkije voor de jeugdelftallen van Gençlerbirligi en Besiktas. Bij de laatstgenoemde topclub trainde hij zelfs mee met de selectie. Een doorbraak in Turkije bleef echter uit.

Eenmaal terug in Nederland kwam hij onder meer uit voor Jong FC Twente, Noordwijk en Jong ADO Den Haag. De 23-jarige verdediger keerde het afgelopen seizoen weer terug naar Turkije voor een nieuw buitenlands avontuur. Asim Metin was voor een seizoen te bewonderen bij vierdeklasser Bagcilar Spor. Bij de Turkse ploeg had Asim Metin een basisplaats. De centrumverdediger wist echter niet tot scoren te komen.

Nu keert de Turks-Nederlandse verdediger dus weer terug in Nederland. Het komende seizoen is Asim Metin samen met de negen eerdere aanwinsten van ASWH  in de Tweede Divisie te bewonderen. Spelers als Kenny Anderson, Victor Stenzler en Tijs te Duits maakten eerder al de overstap naar Hendrik-Ido-Ambacht.

Tekst: Thijs de Bruijn