Nieuws

ASWH versterkt selectie met Victor Stenzler  

Promovendus ASWH heeft kort voor het sluiten van de overschrijvingsperiode nog toe weten te slaan op de transfermarkt. De 19-jarige centrumverdediger Victor Stenzler laat Jong NAC achter zich en zal komend seizoen in de Tweede Divisie te bewonderen zijn.

Stenzler, die volgende maand zijn twintigste verjaardag viert, komt over van NAC Breda. De verdediger speelde zes jaar lang in de jeugdopleiding van de Brabantse club. In zijn jeugdjaren voetbalde hij eveneens in Breda. Zo kwam hij uit voor de Bredase amateurclubs Groen-Wit en Baronie.

Het afgelopen seizoen speelde Stenzler met Jong NAC in de Eredivisie voor beloften. De centrumverdediger kwam tot veertien wedstrijden waarin hij niet wist te scoren. Wel mocht de man uit Breda de aanvoerdersband regelmatig dragen.

De stap naar het eerste elftal van NAC Breda bleek te groot. Alhoewel hij regelmatig de bank warm mocht houden in de Eredivisie, bleef een debuutwedstrijd uit. In het voorseizoen speelde Stenzler echter wel in enkele oefenwedstrijden voor de ploeg die dit seizoen degradeerde uit de Eredivisie.

Stenzler is alweer de negende aanwinst voor de ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht. Eerder maakten Kenny Anderson, Lorenzo Braaf, Tijs te Duits, Michel Franken, Roy van ’t Hoog, Mitchel Louwerens, Toby Mulder en Lucas van Oeveren al de overstap naar ASWH.

Tekst: Thijs de Bruijn.