Nieuws

Avonturier Jeroen Tesselaar: ‘Ik heb met Quick Boys voor zekerheid gekozen’

Jeroen Tesselaar (31) speelde op het hoogste niveau van Nederland, Schotland en Israël. In de winter van 2019 streek hij neer bij Quick Boys. Een halfjaar later ging hij nog wel op zoek naar een nieuwe club, maar de zekerheid won het van het avontuur. Tesselaar tekende twee jaar bij en groeide uit tot de leider van de defensie van de club uit Katwijk.

,,Ik heb nog wel nagedacht over een avontuur”, aldus Tesselaar. ,,Maar we hebben een huis gekocht en een kleine gekregen. Dan ga je iets anders denken en wil je ook zekerheid. Dan moet het wel een héél mooi avontuur zijn en dat kwam niet langs. Ik heb nu een vaste baan en voetbal in de Tweede Divisie. Ik zit in de mediabranche. In de reclamespotjes op radio en tv. We vertegenwoordigen klanten als de Nederlandse Loterij en KPN. De coronacrisis heeft voorlopig juist voor extra werk gezorgd, want we moeten klanten afkopen en weer nieuwe inkopen.”

Tesselaar kwam via een goede vriend binnen bij het bedrijf. Met diezelfde vriend was hij al actief op sociale media, waar hij onder meer een Instagram-gemeenschap beheert waarop reizigers foto’s kunnen plaatsen van mooie plekken op de wereld. ,,We hebben 140.000 volgers en verder runnen we een website waarop mensen hun blogs kunnen plaatsen. Het is echt op reizen gericht. Die drang naar avontuur speelde mee in mijn keuzes tijdens mijn voetballoopbaan. Ik zag mezelf niet lang in Nederland voetballen. Ik had twee seizoenen voor Telstar gespeeld en stond toen voor de keuze: blijf ik daar?”

Tesselaar zag zichzelf niet langdurig in de Eerste Divisie voetballen en toen St. Mirren zich meldde, was de keuze snel gemaakt. De verdediger bleef uiteindelijk vier jaar in Schotland. ,,Elk seizoen was ik een vaste waarde en het avontuur heeft me veel mooie ervaringen gebracht. Ik heb tegen Celtic en Rangers gespeeld en woonde drie van de vier jaar in het centrum van Glasgow. Zeker het eerste jaar bij St. Mirren hadden we een goede ploeg. Met jongens als Kenny McLean, John McGinn en Aaron Mooy, die nu allen in de Premier League voetballen. Het grappige is dat Mooy bij ons meestal op de bank zat.”

Tel Aviv

Na twee jaar Kilmarnock en nog een seizoen St. Mirren vond Tesselaar het mooi geweest in het land van de whisky. Via een seizoen in de Eredivisie bij De Graafschap kwam hij terecht in Israël. Bij Hapoel Ramat Gan en Hapoel Katamon om precies te zijn. ,,Het eerste jaar zat ik in een buitenwijk van Tel Aviv. Een makkelijke opstap, want Tel Aviv is heel westers. Lekker eten, mooie stranden. Het tweede jaar ging ik naar Jeruzalem. Ik zat al een jaar in Israël en had veel van het land gezien. Ik kon me daardoor goed aanpassen, maar het is wel extreem gelovig daar. Ik woonde tegen de muur aan die tussen Israël en Palestina staat. Toentertijd was het gelukkig relatief rustig.”

Zoals een echte avonturier betaamt, heeft Tesselaar dus veel gezien van het land. ,,In Jeruzalem woonde ik op een halfuur van de Dode Zee. Ik ging daar regelmatig hiken. Verder ben ik via de kust van Tel Aviv naar Haifa gereisd. Naar het Meer van Tiberias geweest. De plek waar Jezus is gedoopt heb ik bezocht. Naar het noorden ben ik bij de grens met Libanon geweest. Onwijs tof. Na mijn periode in Israël was ik op zoek naar een nieuw avontuur. Ik wist dat ik stage moest lopen, maar was een halfjaar geblesseerd. Ik was niet fit. Toen belde Quick Boys en van het één kwam het ander. Het eerste halfjaar bij de club beviel me zo goed dat ik in de zomer koos voor een contractverlenging van twee jaar.”

Tekst: Tim Beck

Op de foto is Jeroen Tesselaar aan de bal voor Quick Boys tijdens een derby tegen VV Katwijk. De sliding is van Mike van den Ban.