Nieuws

Badjeck leeft bij De Treffers van wedstrijd tot wedstrijd

Cedric Badjeck vestigde tegen IJsselmeervogels met drie goals de aandacht op zich. En dat is ook precies waar de spits van De Treffers op hoopte toen hij besloot vanuit het betaald voetbal een stapje terug te doen naar de Tweede Divisie.

De club uit Groesbeek zag afgelopen zomer met Robert Mutzers (zeventien goals) en Wesley Meeuwsen (zestien) een hoop scorend vermogen vertrekken naar respectievelijk FC Dordrecht en OJC Rosmalen. Met Badjeck (vijf goals) en een dit seizoen zeer productieve Nick de Bondt (zeven) is dat verlies vooralsnog niet voelbaar.

‘Als spits wil je natuurlijk winnen en scoren’, weet Badjeck, die de laatste jaren sporadisch in actie kwam namens FC Utrecht en Excelsior. ‘Drie goals, daar ben ik blij mee. Maar je kunt ook drie goals maken en niet winnen. Ja, ik hoop dat dit een visitekaartje is.’

Profvoetbal
De pas 22-jarige Badjeck heeft het profvoetbal namelijk nog niet uit zijn hoofd gezet. ‘Ik geef alles. Bij De Treffers heb ik de kans om me wekelijks te laten zien. Die kans wil ik met beide handen aanpakken.’

Trainer Anton Janssen geeft de spits uit Kameroen het volste vertrouwen, dat hij nu dus ook in doelpunten terugbetaalt. ‘Ik kan me nu volop concentreren op De Treffers. En dat doe ik. Elke dag’, aldus Badjeck, die ondanks zijn aanwezige rol in de Groesbeekse aanval nog niets van andere clubs vernomen heeft.

‘Op dit moment speelt er nog helemaal niks. We zien wel wat er gebeurt.’