Nieuws

Bart Freke moet per direct stoppen

Een hardnekkige enkelblessure, die ervoor zorgde dat hij ook vier jaar geleden al lange tijd uit de roulatie was, heeft de actieve loopbaan van Bart Freke van Rijnsburgse Boys beindigd. Hij stopt per direct.

De 32-jarige centrale verdediger dit nieuws bekendgemaakt aan de technische staf en zijn medespelers. Het betekent dat Bart Freke op 13 oktober (uit tegen FC Lienden) zijn laatste wedstrijd voor Rijnsburgse Boys heeft gespeeld. Daarna stond hij twee weken buitenspel wegens drukke werkzaamheden. Toen hij de draad weer oppakte in het tweede elftal voelde de routinier dat het mis was. Onderzoek in het ziekenhuis bracht vervolgens aan het licht dat er botsplinters en slijtage in de enkel zitten, waarvan hij ook vier jaar geleden last had.

Zijn arts vertelde Freke dat het onverantwoord was om door te gaan met sporten. ,,Zoiets is natuurlijk goed kloten, vertelde de routinier aan de officile site van Rijnsburgse Boys. ,,Ik heb er sinds januari alles aan gedaan om terug te komen. Het ging ook goed. Ik was fit, stond in de basis en we draaiden bovenin mee. En dan gebeurt dit. Op zich was het geen moeilijke beslissing om te stoppen, omdat ik niet anders kan. Maar zoiets doet wel iets met je. Ik heb vanaf mijn vierde tot mijn 32ste op het voetbalveld gestaan en had nog wel een of twee jaar door willen gaan. Wat me nog het meest dwars zit, is dat ik ook niet op een lager niveau kan voetballen of een andere sport kan doen. Ik moet gewoon heel erg uitkijken.

Dit heeft plotseling een heel lege agenda tot gevolg voor Bart Freke. ,,Op zaterdag ga ik denk ik bij het eerste kijken, maar doordeweeks zit ik nu s avonds op de bank. Ik heb gesproken met de technische commissie over een andere functie: het scouten van spelers. Dat lijkt me leuk om te doen en zo blijf ik toch betrokken bij de club. Trainer zie ik mezelf niet worden, althans: niet nu, maar misschien wordt dat over een tijdje nog anders. We gaan het zien.

De foto van Bart Freke is uit zijn laatste voetbalwedstrijd; op 13 oktober bij FC Lienden.