Nieuws

Bas Hendriks en Mees Siers blijven bij De Treffers

Bas Hendriks en Mees Siers (foto) hebben hun aflopende contracten bij De Treffers verlengd. Beide spelers blijven na de zomer nog een jaar in Groesbeek. Hendriks gaat daarmee zijn vijfde seizoen in en voor Siers wordt het zijn derde competitie in dienst van de club.

De 24-jarige Hendriks speelde tot dusverre 58 competitiewedstrijden voor De Treffers en als het aan de middenvelder ligt worden dat er meer. ,,Ik heb het naar mijn zin bij De Treffers en voel me heel erg gewaardeerd. Voor mij was er slechts één optie en dat was verlengen. Ik ben blij dat het goede gevoel wederzijds is vanuit de technische commissie.” Na een lange periode geblesseerd te zijn geweest, heeft hij sinds de winterstop een basisplaats als linksback. ,,Het liefst speel ik op het middenveld, maar ik vind het belangrijkst om veel speelminuten te maken. Als linksback kan ik uit de voeten en voor de trainer is het natuurlijk een mooie bijkomstigheid dat ik multi-inzetbaar ben.”

Siers is bezig aan zijn tweede seizoen bij De Treffers, nadat hij vorig jaar in de winterstop transfervrij was gekomen. De routinier maakte zijn debuut in de gewonnen derby tegen Achilles’29 waarna hij inmiddels op 26 wedstrijden voor de club staat. ,,Hoewel ik de kans had om weer naar het buitenland te gaan, blijf ik deze club graag trouw.” De 31-jarige is immers bezig om zijn trainerscarrière te starten en is de cursus UEFA A af te ronden. ,,Mede hierom heb ik vorig seizoen in de winterstop de weloverwogen keuze gemaakt om over te stappen naar De Treffers en dat is een goede keuze gebleken. In het betaalde voetbal heb ik zowel als rechtsback en als middenvelder gespeeld. Zelf heb ik niet echt een voorkeur maar De Treffers ziet in mij een controlerende middenvelder.”