Nieuws

Bassou Boulghalgh verruilt UNA voor Kozakken Boys

Bassou Boulghalgh speelt vanaf komend seizoen voor Kozakken Boys. De 23-jarige middenvelder komt van UNA uit de Derde Divisie zondag en heeft in Werkendam een contract getekend voor twee seizoenen.

Na Nando Wormgoor is Bassou Boulghalgh de tweede nieuweling voor komend seizoen. Hij begon met voetbal in zijn geboorteplaats Sint-Oedenrode, waarna hij vanaf 2006 de jeugdopleiding van FC Den Bosch doorliep. In 2012 maakte Boulghalgh zijn debuut in de hoofdmacht van club uit de Keuken Kampioen Divisie, waarvoor hij 22 keer uitkwam. Via OSS20 kwam Boulghalgh in de zomer van 2017 bij UNA terecht.

,,Kozakken Boys is voor mij een mooie stap hogerop. De club komt professioneel over en staat bekend als voetballende ploeg met veel supporters, dat bevalt mij, toonde Boulghalgh zich verheugd. ,,In de jeugd bij Den Bosch speelde ik vooral als aanvallende middenvelder, maar tegenwoordig heb ik meer een rol als controleur. Ik ben een balafpakker, maar wil ook graag voetballen. Je zou mij niet snel zomaar een blinde bal naar voren zien geven.

Technisch directer Kees Spaan is blij met de komst van Boulghalgh: ,,Bassou is een talentvolle, technisch vaardige speler met veel duelkracht. Ik ben ervan overtuigd dat hij een versterking voor ons zal zijn en ik ben blij dat hij voor twee jaar bij ons heeft getekend.

Na Den Bosch, Oss en Veldhoven is Werkendam de vierde Brabantse bestemming voor Boulghalgh. ,,Het is mooi dat Kozakken Boys de provincie vertegenwoordigt op het hoogste amateurniveau, al zijn we met UNA ook goed op weg om weer terug te keren in de Tweede Divisie. Ik woon in Helmond, dat is wel een stuk rijden inderdaad, maar ik heb het er graag voor over.

Boulghalgh hoeft zich aankomend seizoen op De Zwaaier niet aan iedereen voor te stellen. ,,Don Bolsius, Mats van Huijgevoort en Irvingly van Eijma ken ik nog van Den Bosch. Ik ben blij dat Don en Mats hier ook volgend seizoen spelen, het is toch lekker als je al mensen kent. Nog voordat er contact was tussen Kozakken Boys en mij hoorde ik al positieve verhalen van Irvingly, dus dat sprak mij aan. Ik heb er zin in.

Lees ook:

Bolsius en Heesakkers zijn nummer twaalf en dertien bij Kozakken Boys

Na Katwijk nu ook Kozakken Boys beboet voor vuurwerk