Nieuws

Berry Powel keert bij GVVV weer terug in de Tweede Divisie

De 39-jarige Berry Powel is dit seizoen weer in de Tweede Divisie te bewonderen. De ervaren aanvaller ruilt DVS’33 in voor GVVV. Daarmee heeft de club uit Veenendaal haar selectie rond.

Berry Powel (foto) heeft in zijn loopbaan vaker op het hoogste amateurniveau gespeeld. De 39-jarige inwoner van Amersfoort was in de afgelopen jaren bij Kozakken Boys en IJsselmeervogels ook al actief in de Tweede Divisie. In dienst van beide ploegen bleek Powel een rasechte ‘doelpuntenmachine’.

Vorig seizoen deed Powel een stapje terug en koos voor derdedivisionist DVS’33. In dienst van de club uit Ermelo scoorde Powel negen keer en gaf hij acht assists. Toch kiest hij nu weer voor de Tweede Divisie. Op de clubwebsite van GVVV verklaarde hij zijn keuze: ,,Qua stijl past dit team uitstekend bij mij. Het niveau is natuurlijk ook mooi. Ik zocht iets dichterbij huis, dat heb ik met deze club gevonden.”

Powel is alweer de tiende nieuweling van de club uit Veenendaal. Eerder maakten Patrick Prosper Fini, Joeri Potjes, Nick van der Linden, Corné Davelaar, Philip Ties, Jesse van Nieuwkerk, Tom Oostinjen, Wesley Goeman en Damiano Schet al de overstap naar GVVV.

Tekst: Thijs de Bruin