Nieuws

Bo van Essen van Arnhem naar Groesbeek

Bo van Essen verruilt Jong Vitesse voor De Treffers, nadat de 20-jarige voor één jaar heeft getekend.

In 2018 werd de buitenspeler kampioen in de Derde Divisie met Jong Vitesse. Dat seizoen vond hij liefst negentien keer het net, maar het was hem niet gegund om vervolgens met de talenten van de Arnhemmers mee te doen in de Tweede Divisie, omdat 2018/’19 voor Bo van Essen (foto) in het teken stond van revalidatie. Tijdens een ongelukkige actie op de training liep hij kruisbandschade op.

Nu de Arnhemmer is hersteld, streeft hij er natuurlijk naar om zijn oude niveau te halen. Volgens De Treffers zijn snelheid, doelgerichtheid en kracht zijn sterke punten ,,Ik heb er onwijs veel zin in om weer lekker te voetballen en heb na mijn blessure behoefte om veel speelminuten te maken. Dat dit bij een mooie club als De Treffers kan, is helemaal mooi meegenomen.”

Van Essen begon met voetbal bij SC Westervoort, waarna hij vertrok naar AVW’66. Vervolgens werd hij opgepikt door Vitesse en doorliep de jeugdopleiding tot en met Jong Vitesse. Voor het talent is De Treffers desondanks geen onbekend terrein, want zijn jongere broer Sam speelde er vorig jaar in JO19-1. ,,Het voelt in alles als een hele warme club. De Treffers wil zo hoog mogelijk voetballen en doet er alles aan om dit te bereiken. Ik ben ook ambitieus dus dat past prima. Verder heeft de trainer een duidelijk plan. Dit spreekt me erg aan en ik ben dan ook van plan om mezelf op de kaart te zetten.”