Nieuws

Boekt Excelsior Maassluis historisch resultaat bij GVVV?

Met dank aan statistiekenbureau Opta Sports kijken we hier elke week statistisch vooruit naar de live-wedstrijd op Fox Sports van het weekeinde. Dat is deze keer GVVV-Excelsior Maassluis.

Excelsior Maassluis lijkt niet te stoppen. Al negen wedstrijden op rij is de ploeg van Dogan Corneille ongeslagen. Liefst 21 punten werden er bij elkaar gesprokkeld in deze periode (6 zeges, 3 gelijke spelen), alleen koploper AFC pakte in deze fase meer punten (22). Niet alleen een aanval op de derde plek in de ranglijst staat zaterdag op het spel, de ploeg uit Maassluis kan ook voor het eerst tien opeenvolgende duels in de Tweede Divisie ongeslagen blijven.

Waar Excelsior Maasluis de bittere smaak van een nederlaag niet meer lijkt te kennen, is GVVV juist op zoek naar de zoete smaak van een overwinning. De Blauwen wachten al vier duels op een zege, twee keer werd er verloren en twee keer moest er genoegen worden genomen met een punt. Wat tevens zorgen baart, is dat GVVV in drie van deze duels niet tot scoren kwam. Niet verrassend gaat dit samen met een doelpuntendroogte van topscorer Jeremy de Graaf (foto). Waar de spits in zijn eerste twaalf competitieduels goed was voor negen treffers, vond hij de laatste 450 speelminuten het net niet meer.

Zaterdag blijkt of Excelsior Maassluis (club)historie schrijft met tien opeenvolgende ongeslagen duels. Maar wellicht kan GVVV stunten en net als vorig seizoen Excelsior Maassluis met een nederlaag op Sportpark Panhuis naar huis sturen.

Lees ook:

Keepersnieuws van GVVV

Bart Hulsbos beëindigt actieve carriëre

Jari Duijvestijn verlaat Excelsior Maassluis

Eigen talenten van Excelsior Maassluis verlengen