Nieuws

Brandon Robinson verkast van Scheveningen naar Katwijk

SVV Scheveningen raakt één van de meest opvallende spelers van de club kwijt aan VV Katwijk: Brandon Robinson. De gedeelde clubtopscorer (samen met Mehmet Aldogan; beiden staan op negen doelpunten) tekende een contract voor een jaar met een optie van de club op nog een seizoen.

Robinson sloot tijdens de winter van 2017/’18 aan bij Scheveningen en beleefde sindsdien een succesvolle periode bij SVV. Zo promoveerde hij met de club naar de Tweede Divisie, waarna de ploeg van trainer John Blok al verlost is van de meeste zorgen met een voorsprong van zeven punten op FC Lienden; dat volgens de huidige stand de play offs om promotie / degradatie gaat spelen.

De net 24-jarige is een doelgerichte aanvaller die zowel in de breedte als in de diepte beweegt en zowel vanaf de zijkant als centraal in de voorhoede uit de voeten kan. Als E-junior van Xerxes ging de in Delfshaven wonende Robinson naar de jeugdopleiding van Feyenoord. In de acht seizoenen bij de Rotterdammers zat hij in de lichting met onder anderen Vilhena, Karsdorp en Van Beek. Voorts haalde hij destijds de nationale elftallen voor spelers onder de zestien en onder de achttien jaar.

Na zijn overstap naar Breda, maakte de spits in oktober 2014 met NAC zijn debuut in de Eredivisie tegen ADO Den Haag (1-1). Na twee seizoenen vertrok hij naar FC Den Bosch waar hij 23 duels in de Jupiler League uitkwam. Na een lange enkelblessure werd zijn contract niet verlengd. Na een aantal stages in het buitenland sloot Robinson halverwege 2017/’18 aan bij SVV Scheveningen.

De aanvaller is na de in de winterstop gekomen Rick van der Meer van Jong FC Utrecht en de eerdere bekendmaking van de komst van Marouane Afaker van Excelsior Maassluis en Lars van IJzendoorn van Alphense Boys de vierde nieuweling in 2019 voor VV Katwijk.