Nieuws

BREAKING: Doorstart bij FC Lienden lijkt kwestie van tijd, sponsoren melden zich

Het heeft er alle schijn van dat FC Lienden actief blijft in de Tweede Divisie, dat is de conclusie na een rondgang van de club bij potentile geldschieters. Een nieuw stichtingsbestuur onder leiding van een aantal nieuwe sponsoren wil de selectie financieren. De rondgang begon al direct onder leiding van trainer Hans van de Haar (foto) na het terugtrekken van voormalige sponsoren Nico Wagenvoort en Adrie Timmer.

Zoals het nu lijkt, heeft deze poging genoeg draagvlak gecreerd om minimaal dit seizoen uit te spelen. Extra middelen die door de sponsoren beschikbaar worden gesteld, worden gereserveerd voor volgend seizoen. Het betekent dat de technische staf druk bezig is om in een afgeslankt financieel model de selectie rond te maken, enerzijds met spelers die al het shirt van FC Lienden dragen en die voor een kleinere vergoeding actief willen blijven, anderzijds met nieuwe spelers voor wie een plek in de Tweede Divisie een mooie manier is om zich in de kijker te spelen. Eerder vertrokken doelman Jan Schimmel en Nick Hak naar de koploper van de Derde Divisie zondag en streekgenoot TEC uit Tiel.

Officile berichtgeving omtrent de doorstart wordt op korte termijn verwacht. Volgende week zondag wacht thuis de nummer achttien van de ranglijst, VVSB, die met een overwinning FC Lienden op 1 punt kan naderen.