Nieuws

Bryan Janssen: ‘Het gevoel bij ASWH is hartstikke positief’

Na de winterstop staat er met Bryan Janssen (25) een andere doelman onder de lat bij ASWH. Janssen is een goalie met ervaring in de profwereld. Door de samenwerking van FC Dordrecht met Feyenoord viel hij in de zomer van 2019 echter buiten de boot. ,,Van een terugkeer naar de profs ga ik niet uit.”

Janssen is dan ook druk met het starten van zijn maatschappelijke loopbaan. Hij is op zoek naar een fulltimebaan, loopt twee dagen in de week mee met het bedrijf Uscout van Kevin Vink en is verder druk met het afronden van zijn hbo-studie. ,,Bij Uscout doe ik onderzoek naar de klanttevredenheid en onderzoek de potentiële markt. Het was wel even wennen, want afgelopen zomer kwam ik ineens thuis te zitten. Ik was best ver met een profclub. Die zei: “ga op vakantie en dan regelen we het erna”. Dat duurde en duurde en uiteindelijk ging het niet door.”

Even daarvoor was de optie in zijn contract bij FC Dordrecht niet gelicht. Hoewel hij ruim vijftig wedstrijden in het eerste elftal speelde, werd Janssen de dupe van het nieuwe samenwerkingsverband van De Schapenkoppen met Feyenoord. ,,Er is me gezegd dat in het contract letterlijk staat dat er een keeper van Feyenoord moest komen. Dat is ook gebeurd. Die jongen van Feyenoord is inmiddels alweer vertrokken. Ik heb weleens een samenvatting gezien en toen dacht ik wel: “hier had ik ook kunnen staan”. Maar daar koop je niets voor en ik denk er dan ook niet te veel over na.”

Tonny Vilhena

In het eerste halfjaar na zijn vertrek bij FC Dordrect trainde Janssen mee met Westlandia, maar speelde hij geen wedstrijden. Toen ASWH zich deze winter meldde, was de keuze dan ook snel gemaakt. ,,Ik wilde weer lekker voetballen en het bevalt me goed bij de club. Hoewel we laag staan, is het rustig en stabiel. Er worden geen gekke dingen gedaan en de toekomst wordt niet vergeten. Ik heb voor een halfjaar getekend. We zeiden: “laten we het een halfjaar aankijken”. Het bevalt van beide kanten erg goed. We zullen binnenkomt nog met elkaar in gesprek gaan, maar het gevoel is hartstikke positief.”

Janssen is ook om een andere reden op zoek naar stabiliteit. Deze week is hij voor de tweede keer vader geworden. Uit Marbella kwam een speciale gast over om de geboorte te vieren: Tonny Vilhena. ,,Tonny is mijn zwager. De zus van mijn vriendin heeft een relatie met hem. Hij had twee dagen vrij. Ik ben nog niet bij hem in Rusland geweest, maar het is zeker de bedoeling om binnenkort eens te gaan. Tonny wordt immers ook vader en is het leuk om te zien waar hij woont en voetbalt. Ik ken hem al van vroeger, want we zaten samen in Oranje Onder 16 jaar. We hebben het er nog weleens over. Voor mij is het een mooie herinnering, want ik kan zeggen dat ik met jongens als Tonny, Nathan Aké en Ricardo Kishna heb gevoetbald. In een interland met Oranje speelde ik verder tegen Frankrijk met Anthony Martial, Clément Lenglet en Adrien Rabiot.”

Tekst: Tim Beck

Op de foto redt Bryan Janssen voor FC Dordrecht tegen NEC.