Nieuws

BVV Barendrecht gedegradeerd uit de Tweede Divisie

Doordat VVSB met 2-0 heeft gewonnen van Jong Almere City, staat de degradatie uit de Tweede Divisie vast voor BVV. Eerder vandaag verloor Barendrecht immers met 2-1 bij GVVV, waardoor de ploeg van trainer Jack van den Berg FC Lienden niet meer kan passeren op de ranglijst.

Het doelpunt van Sherwin Grot van GVVV tegen BVV viel weliswaar pas in blessuretijd, maar de 2-1 blijkt doorslaggevend te zijn geweest. Barendrecht verloor en kan nu nog op maximaal 25 punten komen. Daarmee was FC Lienden met 26 punten, ondanks de 6-0 nederlaag bij Rijnsburgse Boys, verschoond van rechtstreekse degradatie. Het betekende voorts dat VVSB bij de aftrap van de ontmoeting met de beloften van Almere wist dat een zege een plaats in de play-offs om promotie / degradatie zou opleveren.

Dat lukte dankzij doelpunten van Frank Tervoert en Lovette Felicia na rust: 2-0. De overwinning heeft eveneens tot gevolg dat de club uit Noordwijkerhout FC Lienden op de ranglijst voorbij ging, maar dat maakt op zich geen verschil. SVV Scheveningen heeft immers met 3-0 van De Treffers gewonnen, waardoor zowel VVSB als FC Lienden definitief wordt ingeschreven voor de nacompetitie.

Dat BVV Barendrecht net als Jong Almere City FC direct is gedegradeerd, zorgt voor een bijzonder feit. Trainer Jack van den Berg (foto) werd immers een jaar geleden met VV Katwijk nog kampioen van de Tweede Divisie. Nadat hij die club in de herfst had verlaten, maakte hij tijdens de winterstop de overstap naar sportpark De Bongerd. Het leidde ertoe dat hij in een jaar tijd van een titel naar een degradatie ging.