Nieuws

BVV Barendrecht trots op Denzel Dumfries

Ok de clubs uit de Tweede Divisie kunnen een springplank vormen naar de top van het internationale voetbal. Dat is dit weekeinde weer eens duidelijk geworden door het debuut van Denzel Dumfries in Oranje.

De rechtsback van PSV debuteerde zaterdag voor het Nederlands Elftal in de wedstrijd tegen Duitsland. Dat bereikte hij vier jaar na zijn vertrek van sportpark De Bongerd. De inmiddels 22-jarige Dumfries speelde twee seizoenen in de jeugd van BVV Barendrecht, nadat hij eerder uitkwam voor de jeugdteams van Spartaan20 en Smitshoek. Zijn talent viel snel op, want op 17-jarige leeftijd trainde hij al mee met het eerste elftal. Op het moment dat hij definitief de overstap naar de hoofdmacht zou maken, klopte Sparta Rotterdam aan de deur en stapte Dumfries over naar het betaalde voetbal.

Na twee jaar volgde een transfer naar SC Heerenveen, waar hij een seizoen speelde toen PSV hem afgelopen zomer contracteerde. In Eindhoven heeft Dumfries inmiddels een basisplaats, wat hem ook zijn debuut in Oranje opleverde. Hoewel Dumfries slechts twee seizoenen bij BVV Barendrecht speelde, bewaart hij warme herinneringen aan zijn laatste jaren bij de amateurs. In de presentatiegids van afgelopen seizoen gaf hij een interview, waarin hij onder meer vertelde dat hij nog altijd een paar keer per seizoen op De Bongerd probeert te komen. Al is het maar om zijn nu zwaar geblesseerde vriend Danil Esajas te ontmoeten. ,,Hij is een ontzettend goede vriend van mij geworden, we hebben bijna elke dag contact. Ik krijg professionele looptrainingen van Danil en zijn oom bij SPC Rijnmond. We praten veel samen, niet alleen over voetbal, maar ook over andere zaken.

Bij Barendrecht zijn ze er met recht trots op dat de huidige international een tussenstop maakte bij BVV, zo bleek uit het bericht op de officile site van de club.