Nieuws

Carmelia valt in en wint met Curaao

Hoewel zijn club IJsselmeervogels de eerste nederlaag van het seizoen leed tegen Jong Vitesse, was het toch een mooi weekeinde voor Shanon Carmelia. Zelf viel hij in voor Curaao en won met 0-5 van de Amerikaanse Maagdeneilanden.

De nationale ploeg van Curaao heeft de tweede zege geboekt in de Concacaf Nations League kwalificatieronde. Na de 10-0 tegen Granada won de ploeg van bondscoach Remko Bicentini in Florida met 0-5 van de Amerikaanse Maagdeneilanden. Shanon Carmelia viel in de tweede helft in voor verdediger Suently Alberto van Sparta Rotterdam en zag zijn ploeg daarna nog n keer scoren. Door de overwinning ligt Curaao na twee wedstrijden met zes punten op koers voor kwalificatie voor de Gold Cup en kwalificatie voor divisie A van de Nations League.

Op 19 november en 25 maart volgen nog twee wedstrijden voor Curaao in de kwalificatieronde. Dan wachten Guadeloupe (in november voor eigen publiek) en uit tegen de eilandstaat Antigua en Barbuda. Mocht Shanon Carmelia ook voor die interlands worden opgeroepen, mist hij verder de uitduels met Jong Almere City (17 november) en Koninklijke HFC (25 maart).

Op de foto Shanon Carmelia als international (rechtsonder) voorafgaand aan een eerdere oefenwedstrijd.