Nieuws

Cees Bruinink betreurt vertrek Jack van den Berg

Cees Bruinink is de tijdelijke hoofdtrainer van Katwijk. Dat doet hij met de spreekwoordelijke frisse tegenzin, want de technisch directeur van de regerend kampioen betreurt het vertrek van Jack van den Berg.

,,Jack heeft het fantastisch gedaan, begint Bruinink lovend over het de verrichtingen van de vertrokken oefenmeester. ,,Hij heeft er vorig seizoen voor gezorgd dat we kampioen zijn geworden en dat onder de lastige omstandigheden die er waren. Hij is een toptrainer en ik had gehoopt dat het nog goed zou komen. Maar Van den Berg ging de laatste weken met een steen in zijn maag naar sportpark De Krom. De trainer merkte dat de klik met de spelersgroep niet optimaal was en dat er steeds meer water bij de wijn moest worden gedaan. Het leidde er toe dat de Rotterdammer deze week bij het bestuur aangaf dat hij zijn verbintenis per direct wilde verbreken.

,,De hele week was zeer hectisch en druk, gaat Cees Bruinink verder. ,,Ik moet je eerlijk zeggen dat ik slecht of bijna niet heb geslapen van deze situatie. Het is iets wat langer speelde. De synergie tussen de spelersgroep en de trainer was duidelijk niet aanwezig. Daarbij komt dat Jack zich niet op zijn gemak voelde. Vanuit de club hebben we er alles aan gedaan om de groep en de trainer bij elkaar te laten komen. Na de nederlaag van afgelopen zaterdag tegen Excelsior Maassluis (2-4) heeft hij aangegeven dat hij veel moeite en vertrouwen heeft dat het nog goed zou komen. Daarna zijn er heel veel gesprekken geweest en is er uit gekomen wat nu naar buiten is gebracht. Een lijstje met opvolgers hebben we nog niet, want we gingen er vanuit dat het nog goed zou komen

Zodoende stond Bruinink gisteravond zelf op het trainingsveld met de assistent-trainers Wim Schaap en Patrick Heijmans. Katwijk speelt zaterdag op bezoek bij HHC Hardenberg een traditioneel lastige uitwedstrijd en daarom was er geen tijd om te rouwen. Bruinink zal daarom zaterdag op de bank zitten als eindverantwoordelijke. ,,Dat is iets waar ik lang over moest nadenken, erkent de technische man. ,,De spelersgroep heeft mij echt moeten overtuigen om het te doen. Zij zijn naar mij toegekomen. We hebben het wel met elkaar erover gehad wie het op de korte termijn zou kunnen overnemen, maar dat is iets dat we nog goed moeten bekijken.

Tekst: Ruben Beukers