Nieuws

Cees Bruinink en Jan Zoutman bespreken na de winterstop verdere toekomst

Cees Bruinink en Jan Zoutman beslissen waarschijnlijk in de winterstop over de verdere toekomst van de nieuwe trainer van VV Katwijk. Dat heeft de technisch directeur afgesproken met de oefenmeester, zo verklaarde hij.

,,Wij hebben de intentie om met elkaar verder te gaan en er ook alle vertrouwen in, maar bespreken dat na de winterstop. Zo vertelde de technisch directeur van Katwijk, Bruinink (foto), die nu zijn taken als interim-trainer weer heeft neergelegd. ,,Ik denk dat Jan Zoutman prima bij deze club past. Zoutman is twee keer landskampioen geworden met IJsselmeervogels. Hij heeft het fantastisch gedaan bij Argon waar hij landskampioen werd, hij heeft hij bij FC Twente gewerkt met een vakman als Alfred Schreuder en is trainer geweest bij Jong Twente in de Eerste Divisie.

De laatste klus van Jan Zoutman als trainer was bij de aartsrivaal Quick Boys waar hij twee en een half jaar trainer was en promoveerde naar de Derde Divisie. ,,Niets is zo veranderlijk als de voetballerij, aldus Zoutman zelf die toeschouwer was bij Katwijk-IJsselmeervogels. ,,Als je als trainer de kans krijgt om bij een club van het kaliber Katwijk trainer te worden, is dat natuurlijk een fantastische uitdaging.

De nieuwbakken trainer onderhield al een formeel contact met Cees Bruinink toen hij twee weken geleden werd gebeld met de vraag of hij interesse had. ,,We hebben destijds een afspraak gemaakt. Eerst in een klein comit en daarna met spelers en trainers. Uiteindelijk waren wij er snel uit.” Zo beschreef Zoutman, die zich bewust slechts tot het eind van het seizoen verbond aan de kampioen van de Tweede Divisie. ,,Het argument van de spelersgroep om eerst te kijken wat voor vlees ze in de kuip krijgen, vind ik begrijpelijk gezien de voorgeschiedenis met trainer Jack van den Berg. Maar Wij hebben wel afgesproken op welke termijn wij om de tafel gaan om te praten over de verdere toekomst.

Jan Zoutman begint maandag en zit zaterdag tegen GVVV voor het eerst op de bank. Opvallend is dat dit vorig seizoen ook de eerste wedstrijd was van voorganger Jack van den Berg die toen in Veenendaal met 1-0 onderuit ging.