Nieuws

Centraal duo HHC dubbel belangrijk in aanloop naar duel met Excelsior

Met dank aan statistiekenbureau Opta Sports kijken we hier elke week statistisch vooruit naar de livewedstrijd op Fox Sports van het weekeinde. Dat is deze keer HHC Hardenberg-Excelsior Maassluis.

Vorig seizoen waren de duels tussen HHC en Excelsior een prooi voor de ploeg uit Hardenberg. Twee keer werd het 2-0. Tegen geen enkele andere ploeg dan Maassluis behaalde HHC in de vorige jaargang twee clean sheets, terwijl Excelsior Maassluis tegen elke andere tegenstander dan HHC minstens twee doelpunten maakte. De ploeg van trainer Dogan Corneille zal dus uit zijn op revanche.

Daarvoor zal zijn elftal de defensie van HHC moeten passeren en dat blijkt dit seizoen niet gemakkelijk. Katwijk (14) en De Treffers (16) zijn de enige deelnemers aan de Tweede Divisie die dit seizoen minder treffers incasseerden dan de Hardenbergers (17). Mede daardoor stond de ploeg van trainer Gert Jan Karsten dit seizoen korter op achterstand dan elke andere ploeg (113 speelminuten). Het centrale duo bestaande uit Stephen Warmolts en Serge Fatima miste in de afgelopen tien speelronden geen minuut en was hierin ook nog eens goed voor vier doelpunten. Behalve een stabiel verdedigingsduo zijn Warmolts en Fatima dus ook een aanvallend wapen bij standaardsituaties.

Excelsior staat dit seizoen lager dan het vooraf had ingeschat. Als gevolg van een matig begin van de competitie vinden we de nummer twee van vorig seizoen terug op de twaalfde plaats op de rangschikking. Scoren lijkt een probleem voor de Rijnmonders, want slechts vier ploegen scoorden dit seizoen minder vaak dan Maassluis (19 goals). Gelukkig voor hen blijkt Redouan Omar Ouali zijn vorm gevonden te hebben. In zijn eerste 23 wedstrijden in de Tweede Divisie bleef de aanvaller doelpuntloos, maar in zijn laatste drie competitieduels was Ouali drie keer trefzeker. Afgelopen speelronde maakte hij er twee, waaronder een doelpunt van eigen helft. De 21-jarige debuteerde in april 2018 in de Tweede Divisie uitgerekend in het uitduel met HHC. Toen was Ouali belangrijk met een assist op de gelijkmaker van zijn club. Lukt hem dat zaterdag weer?

Op de foto beschermt Stephen Warmolts (rechts) de bal voor HHC Hardenberg in een duel met Berry Powel van GVVV.