Nieuws

Chovanie Amatkarijo sluit per direct aan bij Scheveningen

Chovanie Amatkarijo speelt per direct de rest van het seizoen voor SVV Scheveningen. De aanvaller trainde al mee en heeft nu ook overschrijving aangevraagd.

Met de toevoeging van Chovanie Amatkarijo (foto) krijgt de club de beschikking over een aanvaller die zowel op de linker- als rechterflank uit de voeten kan en met zijn snelheid, technische vaardigheden en doelgerichtheid extra wapens kan toevoegen aan de selectie.

De 20-jarige Hagenaar begon zijn loopbaan bij Laakkwartier en viel al snel op bij ADO Den Haag, waar hij het restant van de jeugdopleiding doorliep en daarna een driejarig contract ondertekende. Een doorbraak bleef echter uit. Hoewel hij in de voorbereiding bij het eerste elftal onder meer scoorde tegen Scheveningen, werd de vleugelspits in 2017/’18 verhuurd aan RKC Waalwijk, dat destijds uitkwam in de Keuken Kampioen Divisie.

Vorig seizoen sloot hij weer aan bij ADO Den Haag en was bij de beloften verantwoordelijk voor de nodige doelpunten en assists. Vervolgens koos het talent voor een verblijf op amateurbasis bij TOP Oss, maar dat kon hij uiteindelijk slecht combineren met zijn werkzaamheden, waardoor de partijen in oktober in goed overleg besloten uit elkaar te gaan. Amatkarijo hield vervolgens zijn conditie op peil bij Scheveningen.