Nieuws

Cock Jol stopt als technisch manager bij SVV Scheveningen

Cock Jol heeft aan het bestuur van SVV Scheveningen laten weten dat hij stopt als manager Voetbaltechnische Zaken. Hij denkt dat hij mede om privé redenen niet de juiste man is om zijn aandacht nu te verplaatsen naar het eerste elftal.

In een officiële verklaring op de website legde Scheveningen uit dat het Cock Jol heeft gevraagd met de gedachte dat hij twee belangrijke speerpunten moest realiseren. Beiden waren erop gericht om de organisatie te professionaliseren. Die zijn inmiddels gerealiseerd. Het eerste was de aanstelling van een Hoofd Opleidingen en het verder uitbouwen van een duidelijke organisatiestructuur binnen de jeugdafdeling. Dankzij het vastleggen van Albert van den Dussen zagen SVV en Jol dat dit al zijn vruchten afwerpt.

Een ander speerpunt was het op poten zetten van een beloftenploeg. Ook hierin heeft Cock Jol belangrijk werk verricht, met zowel het contracteren van trainer Hans Teller als het selecteren van talenten. Jong SVV Scheveningen speelt op het hoogste amateurvoetbal en op basis van de duels, die tot nu toe zijn gespeeld, heeft de club er vertrouwen in dat de doorstroming van één of verschillende spelers tot de mogelijkheden behoort.

Scheveningen ziet hierin het bewijs dat Jol de juiste man was voor deze twee opdrachten, maar hij is terug getreden, omdat de aandacht na de teleurstellende start van het seizoen nu vooral naar het eerste elftal moet gaan. Beiden partijen denken dat hij daarvoor – mede om privé redenen – niet de juiste man is. Voorzitter Ron Kleijn neemt voorlopig de functie van manager Voetbaltechnische Zaken voor zijn rekening.

Op de foto kijkt Cock Jol (linksboven) samen met zijn broer Martin naar de bekerwedstrijd SVV Scheveningen-Ajax; twee clubs waarvoor beide broers hebben gewerkt.