Nieuws

Corneille en Den Hartog verlengen in Maassluis

Excelsior Maassluis heeft op één dag twee contractverlengingen bekend gemaakt. Niet alleen trainer Dogan Corneille, maar ook talent Jamie den Hartog blijft bij de club.

Hoofdtrainer Dogan Corneille (foto) tekende voor één seizoen bij op Sportpark Dijkpolder. Hij begon medio 2018 aan zijn eerste jaar bij Excelsior Maassluis en had meteen succes. Zo werd met aantrekkelijk, aanvallend voetbal een knappe tweede plaats op de ranglijst van de Tweede Divisie behaald en de Voetbal Rijnmond Cup gewonnen. Verder liet de oefenmeester diverse spelers uit de opleiding hun debuut maken. ,,Dogan ligt goed in de spelersgroep en werkt tevens goed samen met zijn staf”, aldus Technisch Manager Niels Redert. ,,Wij vinden het belangrijk dat Corneille zowel individueel als in teamverband spelers beter maakt. Verder heeft hij oog voor onze jeugd en geeft die jongens de kans. Dit blijkt uit de hoeveelheid spelers die hij heeft laten debuteren.”

De hoofdtrainer toonde zich ook verheugd. ,,Het is fijn dat mijn verlenging binnen de club breed wordt gedragen en het blijft bijzonder eervol om bij Excelsior Maassluis werkzaam te mogen zijn. Verder zit er nog veel rek in de huidige talentvolle selectie en zijn we iedere wedstrijd weer een hele lastige ploeg om te verslaan. Het is prachtig om op dit niveau trainer te zijn.”

Jamie den Hartog

Vervolgens kreeg de trainer direct meer duidelijkheid over zijn selectie voor volgend seizoen. In navolging tot Daan Blij en de al eerder vastgelegde spelers Jean-Paul van Leeuwen, Vincent van den Berg, Daan Smith, Kevin Dercks en Sefa Kurt heeft ook Jamie den Hartog aangegeven dan voor Excelsior Maassluis te spelen.

De 19-jarige, die al zijn gehele voetballeven voor de Tricolores voetbalt, maakte op 19 mei 2019 als eerstejaars A-junior tegen De Treffers zijn debuut in de hoofdmacht. Afgelopen seizoen schoof Den Hartog vervroegd door naar de senioren. Na een leerzame periode waarin de verdediger vooral actief was in Jong Excelsior Maassluis, brak hij enkele weken geleden door in het eerste elftal. Bij zijn debuut in de basis maakte het talent als rechtsback direct een belangrijk doelpunt in de uitwedstrijd tegen Noordwijk.

Technisch Manager Niels Redert sprak lovende woorden over de verdediger. ,,Jamie den Hartog heeft zich de afgelopen periode enorm ontwikkeld. Zowel fysiek als mentaal heeft hij stappen voorwaarts gemaakt. Wij zijn daarmee erg content en willen hem dan ook langer aan onze club binden. Jamie is tevens een perfect voorbeeld voor onze jeugd. Een echte Excelsior Maassluis jongen die al vanaf de mini’s bij de club speelt.”