Nieuws

Koninklijke HFC kan zaterdag tweede periode winnen

Directe plaatsing voor het hoofdtoernooi om de landelijke KNVB Beker. Dat kan Koninklijke HFC zaterdag afdwingen in de uitwedstrijd tegen Excelsior Maassluis. Bij een overwinning kan de tweede periodetitel de Haarlemmers niet meer ontgaan.

Door het 0-2 verlies tegen HHC Hardenberg hielp Excelsior afgelopen zaterdag de directe concurrent in het spreekwoordelijke zadel. Dat verlies betekende niet alleen dat een mooie serie van twaalf duels zonder nederlaag werd beëindigd, maar ook dat Koninklijke HFC (dat zaterdag met 1-0 te sterk was voor de beloften van Vitesse) op gelijke hoogte kwam in de periodestrijd. Beide ploegen hebben nu 21 punten gehaald in de tweede periode, maar Maassluis heeft al een wedstrijd meer gespeeld en een iets minder doelsaldo (19-6 om 20-10). Bij een overwinning heeft HFC de periodetitel dus officieel binnen. Bij een gelijkspel is de periodetitel ook zo goed als zeker. De ploeg van trainer Dogan Corneille (foto) moet dus ruim winnen om kans te houden.

De wedstrijd op Sportpark Dijkpolder, die om half drie begint, is overigens ook voor de reguliere ranglijst interessant, want de clubs staan respectievelijk vijfde en derde. De eerste periode werd gewonnen door AFC.

Lees ook:

Reactie Dogan Corneille na Excelsior Maassluis – HHC Hardenberg 16 februari 2019

Samenvatting Koninklijke HFC – Jong Vitesse 16 februari 2019

Samenvatting Excelsior Maassluis – HHC Hardenberg 16 februari 2019