Nieuws

Crescendo van Berkel is per direct terug bij Scheveningen

SVV Scheveningen heeft welkome hulp gevonden in de strijd tegen degradatie, want Crescendo van Berkel is per direct inzetbaar. De 27-jarige voormalig jeugdspeler van de club is transfervrij en tekent een contract dat hem in ieder geval tot het einde van het seizoen op Sportparkt Houtrust houdt. Daarbij werd ook afgesproken dat er een mogelijkheid bestaat dat de partijen daarna langer met elkaar verder gaan.

Crescendo van Berkel (foto) zette op jonge leeftijd zijn eerste voetbalstappen op Houtrust en zijn ouders wonen nog altijd in de naastgelegen wijk. Voor het talent volgde na enkele seizoenen de stap hogerop. Met de sterke jeugdopleiding van Quick als tussenstation belandde hij bij Sparta Rotterdam, waar hij het restant van zijn juniorentijd doorbracht en doorbrak in het eerste elftal.

Na 30 wedstrijden in de hoofdmacht van de Rijnmonders volgden in Nederland periodes als contractspeler bij Roda JC en Telstar. Buitenlandse ervaring deed Van Berkel vervolgens op de hoogste niveaus in Noorwegen (Sandefjord) en Hong Kong (Lee Man FC) op. Na zijn terugkeer uit Hong Kong hield Van Berkel zijn conditie aanvankelijk op peil bij FC Dordrecht en was vervolgens tot afgelopen week dicht bij een nieuw contract in het buitenland, maar dat ketste op het laatste moment af. Daarop keerde hij terug naar Nederland en was er vervolgens snel uit om bij Scheveningen aan te sluiten.

De club toont zich blij met het binnen halen van zijn ervaring, maar laat tevens weten: ,,Van Berkel is ook op verschillende posities inzetbaar en kan in verschillende systemen uit de voeten. Dat maakt hem multifunctioneel in zowel de achterhoede als op het middenveld. Al met al een uitstekende aanvulling op het reeds aanwezige spelersmateriaal.”

Eerder had de club al bekend gemaakt dat Jordy de Bruin in de zomer na drie goede seizoenen bij andere clubs uit de regio Haaglanden terugkeert op Houtrust.