Nieuws

Dani van der Moot verruilt Volendam voor Rijnsburg

Rijnsburgse Boys heeft op de laatste dag van de transferperiode nog toegeslagen. Dani van der Moot kwam van Jong FC Volendam, waar hij in slechts een half seizoen liefst twintig doelpunten maakte en promoveerde. De 22-jarige aanvaller tekende voor één jaar in Rijnsburg.

De transfer kwam pas laat rond, omdat Van der Moot wilde wachten om te zien of een profclub zich zou melden. ,,In de tussentijd hield Rijnsburg contact met mij om me nu alsnog binnen te halen”, aldus de spits op de officiële website van de club. ,,Ik wilde niet in dezelfde situatie terecht komen als vorige zomer, toen ik ook zonder club zat. Bovendien is Rijnsburg een mooie vereniging. Hier hoop ik alsnog de stap omhoog naar het betaald voetbal te kunnen maken.”

Op de site van Rijnsburgse Boys omschrijft de nieuwe aanwinst zichzelf als een meevoetballende spits die makkelijk scoort, zowel over de grond als met het hoofd. ,,Daar sta je voor als aanvaller. Ik ben geen pure ‘negen’, maar meer een negenenhalf. Ik kan ook kort achter de spits spelen en zoek graag de combinatie met mijn medespelers.”

Met Dani van der Moot (foto) haalde Rijnsburgse Boys ervaring in de Eerste Divisie binnen. De spits kwam in deze competitie uit namens Jong PSV, Jong FC Utrecht en het eerste elftal van FC Volendam. Daarvoor speelde hij in de jeugd van respectievelijk FC Volendam, AZ en PSV.