Nieuws

Danny Monster heeft nog dagelijks contact met Adrie Poldervaart

BVV Barendrecht heeft ten opzichte van vorig seizoen een metamorfose ondergaan. Trainer Adrie Poldervaart vertrok naar Excelsior Rotterdam, terwijl sterkhouders als Tim Eekman en Joey Jongman kozen voor andere clubs in de Tweede Divisie. Hoewel er ook interesse was voor Danny Monster (27) bleef die. Een monoloog.

,,Met Joey Jongman, Tim Eekman en ook keeper Marc van Splunter zijn er een aantal sterkhouders vertrokken. Ik kon naar Rijnsburgse Boys en Kozakken Boys, maar ben gebleven. Toen ik het besloot, was het een makkelijke keuze. Ik had al vroeg in het vorige seizoen gesprekken met die clubs, terwijl we op dat moment met Barendrecht fantastisch speelden. Ik had niet verwacht dat die andere jongens weg zouden gaan. Toen ik dat hoorde heb ik wel gedacht: is dit de juiste beslissing geweest?

,,Maar ik ben niet iemand die lang in het verleden blijft hangen. Bovendien heb ik het goed naar mijn zin bij Barendrecht. Ik speel altijd en ben belangrijk voor de ploeg. Moet ik dan voor iets meer geld weggaan? Natuurlijk zou ik willen meespelen om het kampioenschap in de Tweede Divisie, maar plezier is voor mij ook een hele belangrijke factor. Ik weet bij Barendrecht dat de mensen goed voor me zijn, alles wordt geregeld en dat het een mooie club is. Ik zal het per jaar bekijken, dus als er nog iets moois komt, ben ik zeker bereid om erover na te denken. Komt het niet, dan zit ik uitstekend op mijn plek bij Barendrecht.

Lagere competities

,,Vorig jaar behoorden we tot de betere ploegen van de competitie op voetballend gebied. Dit jaar gaat het voorlopig stroever. Dat zal er snel uit moeten, zodat we vertrouwen blijven houden. Er zijn talentvolle spelers bij de selectie gekomen, maar het zijn ook jongens die erg jong zijn. De meesten komen van lagere niveaus en moeten aanpoten. Er is talent, maar in de Tweede Divisie kom je er niet alleen met talent. Dat merkt heel het team.

,,Waar het aan schort? Voorin hebben we momenteel moeite om de bal vast te houden, waardoor we niet kunnen aansluiten en vaak een counter om de oren krijgen. De club heeft geen specifieke doelstelling gesteld, dus is het niet aan mij om dat wel te doen. We moeten er sowieso inblijven en zoveel mogelijk uit onze kwaliteiten halen. Met Albert van der Dussen hebben we een nieuwe trainer. Het is moeilijk te zeggen waarin hij verschilt van Adrie, want we zijn pas acht weken onderweg en hij heeft nog niet alles kunnen doen wat hij zou willen doen. Maar ze hebben wel in grote lijnen dezelfde visie.

,,Met Adrie heb ik drie jaar samengewerkt. Ik was zeker niet verbaasd dat hij naar Excelsior kon. De man is altijd met voetbal bezig en heeft bovendien fantastisch met ons gepresteerd. Het is mooi dat hij de kans heeft gekregen en bij Excelsior presteert hij ook weer goed. Ze hebben alleen veel punten verloren in de laatste minuten, anders had hij nu in de subtop gestaan. Ik heb nog dagelijks contact met hem. Hij was niet alleen mijn trainer, maar ook een sociaal mens waar ik veel mee appte of belde. We hebben na zijn vertrek geen groots afscheid gehad, want hij vertelde pas aan het einde van het seizoen dat hij zou vertrekken. Veel spelers gingen op dat moment op vakantie. Maar wat niet is, kan natuurlijk nog komen.

Tekst: Tim Beck

Op de foto is Danny Monster (centraal) in actie tijdens de laatste wedstrijd van BVV Barendrecht tegen Excelsior Maassluis.