Nieuws

Danny van den Meiracker voor duel met Quick Boys al in illuster rijtje

Met dank aan statistiekenbureau Opta Sports kijken we hier elke week statistisch vooruit naar de livewedstrijd op Fox Sports van het weekeinde. Dat is deze keer Quick Boys-IJsselmeervogels.

Wie vorige week om een voorspelling van Quick Boys-IJsselmeervogels was gevraagd, had waarschijnlijk aangeraden om geld op de gasten te zetten. Een week later zijn de kaarten toch anders geschud. De koploper kwam op eigen veld niet verder dan een 3-3 gelijkspel tegen Jong FC Volendam en De Wijdbroeken zijn nu hekkensluiter door… De zege van Quick Boys. De Katwijkers boekten een knappe 0-2 overwinning op SV TEC en hebben de weg omhoog ingezet.

Het was snakken naar een driepunter voor Quick Boys, dat in speelronde drie voor het laatst had gewonnen. In de zes competitiewedstrijden daarna pakte het slechts één punt en scoorde slechts drie keer. Gelukkig voor de ploeg slechtte het duo Bekooij-Kaars de op één na minst gepasseerde defensie van de Tweede Divisie – die van de club uit Tiel – twee keer. Dat is voor IJsselmeervogels direct het tweetal om rekening mee te houden, want Tommy Bekooij (6) en Dennis Kaars (2) maakten sinds september alle acht doelpunten van Quick Boys. De blauw-witten hielden ditmaal wel de voorsprong vast, maar eerder in het seizoen verloor Quick Boys al acht punten na een voorsprong, meer dan iedere andere ploeg in de Tweede Divisie.

Bij de koploper loopt het daarentegen niet (meer) op rolletjes. De voorsprong van vijf punten die IJsselmeervogels een maand geleden had, is bijna verdampt. Drie gelijke spelen op rij – tegen SV Spakenburg, De Treffers en Jong FC Volendam – liggen daaraan ten grondslag. Achterin oogt het fundament bij IJsselmeervogels, gezien de acht tegentreffers in de laatste drie competitieduels, niet stevig. Voorin is er daarentegen een zeer stabiele factor: Danny van den Meiracker (foto). Hij schoot zaterdag alweer zijn elfde van het seizoen tegen de touwen en jaagt op de huidige topscorers in de Europese topcompetities. Slechts drie spelers maakten dit seizoen in de hoogste Engelse, Spaanse, Duitse, Italiaanse of Franse competitie net als Van den Meiracker ook minstens tien doelpunten: Robert Lewandowski (14), Ciro Immobile (13) en Jamie Vardy (10).