Nieuws

De ‘Ajax-spijbelaar’ kiest voor Kozakken Boys

Kozakken Boys heeft zich verzekerd van de diensten van Jordie van der Laan en Dhanesh Ghiraw. Van der Laan komt van Telstar en doelman Ghiraw van Vitesse Delft. Beiden tekende tot de zomer van 2021 op De Zwaaier.

De meest bekende van de twee is natuurlijk de zogenaamde ‘Ajax spijbelaar’. Jordie van der Laan kreeg in mei uitgebreid aandacht van de landelijke media, nadat SC Telstar zijn contract had ontbonden. De club uit Velsen besloot daartoe, omdat hij de halve finale van de Champions League tussen Tottenham Hotspur en Ajax had bezocht, hoewel de 25-jarige zich ziek had gemeld.

De aanvaller begon met voetbal bij VV SIOL in zijn geboorteplaats Cuijk. Na drie jaar in de jeugdopleiding van PSV verdedigde Van der Laan vanaf 2005 negen seizoenen de clubkleuren van JVC Cuijk, waar hij op 19-jarige leeftijd zijn debuut maakte in de Topklasse Zondag. Via Juliana’31 en FC Lienden keerde Van der Laan in 2017 terug bij JVC in de Derde Divisie Zondag. Met 25 doelpunten kroonde de Brabander zich tot clubtopscorer, waarmee hij een transfer naar Telstar verdiende. In Velsen-Zuid kwam hij afgelopen seizoen niet verder dan zeven duels in de Keuken Kampioen Divisie.

Verder kan trainer Rick Adjei komend seizoen beschikken over Dhanesh Ghiraw. De 21-jarige doelman speelde onder meer in de jeugdopleidingen van Sparta Rotterdam en Feyenoord, waarna hij via Leonidas en Te Werve in de zomer van 2018 de voorbereiding begon bij Jong NEC. Nadat hij in Nijmegen al snel geblesseerd raakte, koos de twee meter lange sluitpost voor een verblijf bij Vitesse Delft in de Tweede Klasse.

Op de foto is Jordie van der Laan (links) als speler van SC Telstar in de achtervolging op Perr Schuurs van Jong Ajax.