Nieuws

De bijzondere historie van SV Spakenburg-Rijnsburgse Boys

De regionale zender RTV Utrecht heeft de bijzondere historie van SV Spakenburg-Rijnsburgse Boys op een rijtje gezet. Die willen we u niet onthouden.

Wat de denken van de versie in het najaar van 2011. In dat duel, toen in de Topklasse, leidden de Blauwen met 0-1 toen spits Danny van den Meiracker elf minuten voor tijd een gele kaart kreeg. Het was zijn tweede, maar omdat scheidsrechter Huizinga bij de eerste gele kaart een verkeerd rugnummer had genoteerd, mocht Van den Meiracker blijven staan.

Het bleef 1-0 en Rijnsburgse Boys tekende protest aan bij de KNVB. De bond gaf de ‘Uien’ gelijk en de laatste elf minuten werden overgespeeld. Met 11 tegen 10 en met Van den Meiracker tussen de harde kern op de tribune. Het bleef weer 0-1. Het is één van de twee zeges die de Blauwen in de geschiedenis boekten op Middelmors.

Een kleine drie jaar later vond een editie plaats waar menigeen in Spakenburg nog wel eens rillend van wakker wordt. De Blauwen kregen een ongekend pak slaag. Het werd 7-2 en Rijnsburg-spits Railey Ignacio (tegenwoordig AFC), die de zomer daarvoor bepaald niet door de voordeur was vertrokken bij Spakenburg, haalde zijn revanche. Hij maakte zes van de zeven treffers.

Ook saillant zijn de ontmoetingen aan het einde van het seizoen 2016/2017. Derde divisonist Rijnsburgse Boys versloeg Tweede divisionist Spakenburg in de play-off finale. Rijnsburg promoveerde, Spakenburg degradeerde.

De uitgebreide voorbeschouwing van de wedstrijd op RTV Utrecht vindt u hier.

Op de foto vieren de spelers en supporters van Rijnsburgse Boys de promotie in 2017 naar de Tweede Divisie, nadat de play off met SV Spakenburg is gewonnen.

Lees ook:

SV Spakenburg en Ties uit elkaar

Samenvatting Spakenburg – FC Lienden 16 februari 2019

Gielisse wil meer na honderdste optreden namens Rijnsburgse Boys

Samenvatting Kozakken Boys – Rijnsburgse Boys 16 februari 2019