Nieuws

De meest scorende verdediger, Serge Fatima, op bezoek in Scheveningen

Met dank aan statistiekenbureau Opta Sports kijken we hier elke week statistisch vooruit naar de livewedstrijd op Fox Sports van het weekeinde. Dat is deze keer SVV Scheveningen-HHC Hardenberg.

Zaterdag treffen SVV Scheveningen en HHC Hardenberg elkaar in de badplaats. Hoewel het op voorhand een duel is tussen een degradatiekandidaat en de koploper, zijn er signalen dat het geen walk-over wordt. Eerder dit seizoen maakte HHC op eigen veld pas in blessuretijd de enige treffer. Verder bieden de recente prestaties van de thuisploeg houvast bij het ingaan van deze topper.

Scheveningen begon het seizoen ronduit beroerd. In de eerste acht competitieduels werd geen enkele keer gewonnen (G2, V6) en het schamele aantal van drie doelpunten gemaakt. Op dat moment bungelde de ploeg, die vorig seizoen nog dertien punten boven de degradatiestreep eindigde, troosteloos onderaan. Maar… Vanaf het vrije weekeinde in oktober, na speelronde acht, ging de zon schijnen op sportpark Houtrust.

De ploeg won vijf van de volgende tien competitieduels (G1, V4), waaronder knappe zeges op AFC (0-1) en Kozakken Boys (3-1) zaten. Na de winterstop waren Noordwijk en Katwijk te sterk voor Scheveningen. Toch liet de ploeg van trainer John Blok zich met name in de laatste speelronde gelden. Scheveningen nam bij de kampioen van 2018 in de tweede helft brutaal met 0-2 de leiding, maar gaf deze uiteindelijk uit handen. Op die manier heeft de huidige nummer vijftien van de ranglijst tegen de gevestigde orde laten zien niet voor hen onder te hoeven doen.

HHC vestigde zaterdag een nieuw clubrecord door voor de zesde opeenvolgende keer een wedstrijd in de Tweede Divisie te winnen. Koninklijke HFC werd in Hardenberg met een 3-0 nederlaag huiswaarts gestuurd. Serge Fatima brak na bijna een uur spelen de ban door uit een hoekschop raak te knikken. Een beproefd recept bij HHC, want het was al het zesde competitiedoelpunt van de centrale verdediger dit seizoen. Daarmee is hij de meest scorende verdediger van de Tweede Divisie. Vier van zijn treffers maakte hij met het hoofd, iets wat alleen de spitsen Raily Ignacio en Floris van der Linden vaker deden (allebei 5).

Op de foto verdedigt Serge Fatima uit tijdens de wedstrijd van HHC Hardenberg tegen Quick Boys.