Nieuws

De Treffers bindt Lowie van Zundert definitief aan zich  

Ook volgend seizoen zal spits Lowie van Zundert spelen bij De Treffers. De spits wordt overgenomen van NEC Nijmegen en heeft zich voor een seizoen verbonden aan De Treffers. Lowie werd in het seizoen 2018-2019 vanaf de winterstop gehuurd van de Nijmeegse Keuken kampioen divisionist.

Tijdens die verhuurperiode speelde Van Zundert achttien wedstrijden namens de ploeg uit Groesbeek. De centrumspits was in deze duels aardig succesvol. Van Zundert wist het net zeven keer te vinden. De aanvaller verzorgde bovendien vier assists.

De 20-jarige Van  Zundert begon met voetballen bij VV Ravenstein en speelde daarna nog één seizoen bij RKSV Margriet. In 2009 sloot hij zich aan bij Sportclub N.E.C. en vanaf 2016 stond hij ingeschreven bij de Voetbal Academie N.E.C./FC Oss, waar hij namens de A2 in het seizoen 2016/2017 maar liefst 41 keer scoorde en 19 assists gaf. Door deze prestaties kreeg de spits tijdens de voorbereiding op het seizoen 2017/2018 een kans bij het eerste elftal van de Nijmegenaren en debuteerde hij in de oefenwedstrijd tegen Al-Jazira Club.

Een doorbraak in het eerste elftal bleef echter uit en een verhuurperiode bij RKC Waalwijk in 2018 leverde ook niet het gewenste resultaat op. Voor De Treffers was hij dit seizoen echter van grote waarde. Het komende seizoen zal Van Zundert dan ook in de basiself van De Treffers terug te vinden zijn. De aanvaller is alweer de vijfde aanwinst van de Groesbeekse formatie.

Tekst: Thijs de Bruijn