Nieuws

De Treffers haalt PSV’er Melis binnen

De Treffers heeft Bob Melis definitief vastgelegd. De negentienjarige middenvelder was op proef in Groesbeek en overtuigde de technische staf in die periode.

De afgelopen drie seizoenen was de Tilburger actief in de jeugdopleiding van PSV. Vorig jaar maakte hij in Eindhoven deel uit van de Onder 19-selectie. Zijn contract werd daar niet verlengd. Eerder droeg Bob Melis (foto) drie jaar het shirt van NAC Breda.

Melis kwam op de radar bij De Treffers doordat hij en Ruben Rodrigues, die vorig jaar na de winterstop op Sportpark Zuid actief was, dezelfde zaakwaarnemer hebben. Omdat de rood-zwarten nog op zoek waren naar extra versterking, kwam het spreekwoordelijke balletje aan het rollen. ,,Inmiddels loop ik al vier weken rond bij De Treffers en heb ik dus al een hele goede indruk gekregen van de club. De Treffers straalt professionaliteit uit en de faciliteiten zijn fantastisch”, vertelde hij op de clubwebsite.

In eerste instantie richt hij zich op de positie van aanvallende middenvelder, maar hij kan ook op andere posities op het middenveld uit de voeten. ,,Ik zie mezelf niet als een klassieke nummer tien, met mijn loopvermogen kan ik ook van waarde zijn als centrale middenvelder.” Spelinzicht, techniek en tweebenigheid kan hij toevoegen aan zijn sterke punten.

Melis hoopt via De Treffers alsnog de stap naar het betaalde voetbal te kunnen maken. ,,Ik ben natuurlijk nog jong en wil mezelf de tijd gunnen om te wennen bij deze mooie club. In twee jaar heb ik meer tijd om te laten zien wat ik in me heb. Ik heb er vertrouwen in dat de stap omhoog dan vanzelf komt.” Melis is de tweede nieuweling die afgelopen week werd vastgelegd, na vleugelverdediger Cendrino Misidjan die terug is gekeerd in Groesbeek. Eerder werden Dani Centen, Gino van den Berg, Jermo Wilsterman, Dennis Janssen, Joey Dekkers, Dilivio Hoffman, Bo van Essen en Lowie van Zundert (was gehuurd van NEC) gehaald.

De Treffers opent het seizoen komende zaterdag met een uitbeurt tegen Rijnsburgse Boys.

Tekst: Sander Berends