Nieuws

De Treffers huurt Ruben da Rocha Rodrigues

De Treffers heeft voor de rest van het seizoen Ruben da Rocha Rodrigues gehuurd van FC Den Bosch. De 22-jarige aanvallende middenvelder kwam deze competitie tot nog toe tot zes optredens voor de koploper van de Keuken Kampioen Divisie.

Rodrigues begon zijn voetbalcarrière op achtjarige leeftijd bij VV Boskant en werd snel opgemerkt door FC Den Bosch. Na drie jaar in de jeugdopleiding te hebben gezeten, vertrok hij naar Wilhelmina Boys en stroomde bij die club snel door naar de selectie. In twee seizoenen maakte Rodrigues 69 doelpunten met als hoogtepunt dat hij in 2016/’17 44 treffers liet aantekenen. Gemert pikte de aanvallende middenvelder op en daar zette hij zijn scoringsdrift voort. Vanaf januari 2018 trainde Rodrigues al mee met FC Den Bosch en in de zomer tekende hij een twee jarig contract bij zijn voormalige jeugdclub.

Eerder stond Rodrigues al op de spreekwoordelijke radar van De Treffers. ,,Ik heb vorig seizoen al een heel positief gesprek gehad met trainer Anton Janssen en de technische commissie”, aldus de speler. ,,Ze toonden concrete interesse en lieten blijken me echt graag te willen hebben. FC Den Bosch gaf me echter een kans in het betaalde voetbal en die wilde ik niet voorbij laten gaan.”

Toen naar buiten kwam dat Rodrigues in de tweede seizoenshelft verhuurd zou worden, nam De Treffers direct weer contact op. ,,Het feit dat De Treffers meteen weer interesse toonde geeft mij een heel goed gevoel bij deze club. Ik heb er dan ook erg veel zin in om er een mooie tweede seizoenshelft van te maken!”

Rodrigues heeft nog een contract voor anderhalf jaar bij FC Den Bosch. ,,Mijn doel is om het vertrouwen en plezier terug te krijgen bij De Treffers om hierna wellicht weer aan te haken bij FC Den Bosch. Ik ben blij dat De Treffers me de kans biedt om me te bewijzen in de Tweede Divisie: een mooie competitie met veel media aandacht.’

Op de foto is Ruben da Rocha Rodrigues (rechts) nog in actie voor FC Den Bosch tegen het MVV van Hawbir Moustafa (links).

Lees ook:

Frenk Keukens maakt overstap van De Treffers naar Kozakken Boys

Boy van de Beek verlengt zijn verblijf bij De Treffers

Lowie van Zundert naar De Treffers