Nieuws

‘Denk dat De Dijk een heel goede stap is’

Het is bekend geworden dat Abderrahim Loukili vanaf volgend seizoen FC Lienden verruilt voor ASV De Dijk. De ploeg uit Amsterdam-Noord is gepromoveerd naar de Tweede Divisie, dezelfde competitie waarin Lienden uitkomt. Hoewel het niet logisch lijkt om de Betuwe te verlaten voor de promovendus, heeft de 25-jarige smaakmaker er een heldere verklaring voor.

‘Ik denk dat het toch een stap hogerop is. Ik denk dat je bij De Dijk toch te maken krijgt met betere spelers en een hogere ambitie. Verder zie je ook dat er bij Lienden een hoop spelers weggaan, dus daar ontstaat ook een heel nieuw team’, aldus de vleugelspits die dit jaar al vijftien goals maakte voor de ploeg van Hans Kraay.

Aan het begin van het vorige seizoen trok Loukili naar NEC, maar in De Goffert lukte het hem niet om door te breken. Zijn avontuur in Nijmegen bleef derhalve beperkt tot slechts een half seizoen.

Kampioen
De Dijk promoveerde dit seizoen afgetekend als overtuigende kampioen naar de Tweede Divisie. Loukili denkt dat er in de hoofdstad meer mogelijkheden zullen zijn dan bij Lienden het geval zou zijn, ook al verloor de ploeg van Jochem Twisker in Dennis Kaars zijn topscorer aan FC Den Bosch. Tot nu toe maakte de ploeg van Schellingwoude naast Loukili ook de komst van Jerghinio Sahadewsing (Quick Boys), Dani Braspenning (AFC) en Raymond Baten (Quick) bekend om de selectie mee te versterken.

De promovendus stelt zich ten doel om op den duur in de Jupiler League terecht te komen, maar Loukili had in de winterstop naar eigen zeggen al de interesse van enkele clubs op het tweede niveau gewekt. Lienden besloot echter om hem aan zijn contract te houden. Loukili ziet De Dijk als een mooi alternatief. ‘Het is een keuze waar ik goed over heb nagedacht en ik denk dat het een heel goede stap is. We hebben goede spelers, de ambitie is groot. Ze willen graag nog een stapje omhoog en ik wil heel graag mijn steentje bijdragen.’

Hoewel voor nieuwkomers in een competitie over het algemeen geldt dat ze het moeilijk krijgen, lijkt De Dijk vol geloof in eigen kunnen. Dat is op zich ook best te verklaren, aangezien de ploeg met in de gelederen onder meer oud-profs als Jeroen Verhoeven, Chakib Tayeb en Maarten Woudenberg in de huidige competitie bezig is aan een serie van tien overwinningen op rij.

Loukili, toch één van de beste spelers in de Tweede Divisie, ziet zichzelf dan ook niet noodzakelijk als de man die volgend jaar de kar moet gaan trekken. ‘Nee, ik zie mezelf niet als voortrekker. Er zijn genoeg spelers die zelf ook op een hoog niveau hebben gevoetbald. Ik zie mezelf ook gewoon als een van de spelers, niet alsof ik hoger ben dan een ander.’