Nieuws

Jong Almere City pakt uit met komst Dennis Bergkamp

Dennis Bergkamp heeft een nieuwe taak gevonden en dat nog wel in de Tweede Divisie. De 49-jarige oud-international gaat enkele keren per week de veldtraining van Jong Almere City verzorgen. Ivar van Dinteren blijft overigens de verantwoordelijke trainer voor de beloften van de Flevolanders.

Er was een vacature ontstaan bij Jong Almere City, omdat Van Dinteren meer tijd kwijt is aan de hoofdmacht na het ontslag voor hoofdtrainer Michele Santoni. Zijn assistent Ole Tobiasen heeft de taken tijdelijk overgenomen en krijgt daarbij extra ondersteuning van de oefenmeester van de beloften. En die krijgt nu weer extra ondersteuning van Bergkamp.

De voormalige speler van Ajax, Internazionale en Arsenal had sinds 21 december 2017, dus ruim een jaar geleden, geen officiële functie meer in de voetballerij, nadat hij was vertrokken bij de Amsterdammers. Sindsdien kwam hij wel regelmatig in het Yanmar Stadion aangezien zijn zoon Mitchel uitkomt voor de beloften. In veertien wedstrijden tekende het talent dit seizoen voor één doelpunt en één assist. Er is afgesproken dat Dennis Bergkamp tot de zomer op deze manier aan Almere City verbonden blijft. Op wedstrijddagen behoort hij niet tot de officiële technische staf van de ploeg.