Nieuws

Dennis van der Plas verkiest Middelmors boven Nieuw Zuid

Dennis van der Plas maakt in de zomer de overstap van Quick Boys naar Rijnsburgse Boys. De linksbenige centrale verdediger speelde sinds 2015 in het eerste elftal op Nieuw Zuid, maar belandde dit seizoen op de bank.

De eerste drie seizoenen van zijn tijd bij de hoofdmacht was Dennis van der Plas (foto) een vaste waarde bij de Katwijkers, tot hij in zijn derde jaar langdurig geblesseerd raakte aan een knie. De verdediger stond liefst zeventien maanden buitenspel, waarna hij in het voorjaar van 2019 hij zijn rentree maakte.

Dit seizoen beschikt hij onder trainer Edwin Grünholz nier meer over basisplaats, waardoor de 26-jarige open stond voor een transfer. ,,Op dit moment is er weinig toekomst voor mij bij Quick Boys. Dat is de reden waarom ik heb besloten weg te gaan. Vervolgens kreeg ik een telefoontje van Rijnsburgse Boys. Ik heb gesproken met bestuurslid Gerrit Paauw en trainer Henk Wisman. Dat voelde goed. Er was ook belangstelling van andere clubs, maar ik heb voor Rijnsburg gekozen omdat dit net als Quick Boys een club met geschiedenis is waar het voetbal leeft.”

Van der Plas, die de gehele jeugdopleiding bij Quick Boys doorliep, ziet het bij de regionale rivaal van Sportpark Middelmors als een uitdaging om een basisplaats te veroveren. ,,Natuurlijk is ook bij Rijnsburg de concurrentie groot, maar ik ga er alles aan doen om mezelf te bewijzen.” Hij tekende een contract voor één seizoen met een optie op een tweede jaar.