Nieuws

Doorstart FC Lienden met hulp van Nordin Wooter en Peter Barendse

De doorstart van FC Lienden is nu officieel bevestigd door de club. Het initiatief van Hans van de Haar heeft geleid tot een samenwerking met de academies van de voormalige profvoetballers Nordin Wooter en Peter Barendse.

De club meldt in een persverklaring:

De doelstelling om FC Lienden Zondag 1 dit seizoen te laten blijven spelen, is vooral om het behoud van FC Lienden. ,,De leden, supporters, spelers en iedereen die FC Lienden een warm hart toedragen, verdienden het niet om op deze manier te stoppen, aldus Hans van de Haar. Daarom is er ook vanuit hem en een aantal personen actief gehandeld. Dit heeft geresulteerd in een nieuwe sponsor en een kans om door te gaan. Vanuit het team van FC Lienden Zondag 1 zijn er diverse spelers die hebben aangegeven low-budget te willen doorspelen, om zo het seizoen sportief uit te willen voetballen.

Om de resterende plekken op te vullen is er besloten om te gaan samenwerken met de Wooter Academy en de Peter Barendse Academy & Soccerschool. Beide voetbalacademies zullen spelers aanleveren om het team van Zondag 1 te completeren.

Volgens de regionale krant De Gelderlander worden de volgende spelers genoemd als kandidaten voor FC Lienden: de oud-profs Serginho Greene, Evander Sno en Luiz Pedro. Ook Rafael Uiterloo (die al eens bij FC Lienden speelde) is verbonden aan de Nordin Wooter Academy.

Op de foto is Nordin Wooter nog in actie als jeugdtrainer van Ajax.

Lees ook:

BREAKING: Doorstart bij FC Lienden lijkt kwestie van tijd, sponsoren melden zich

FC Lienden heeft zich niet gemeld bij KNVB; doorgaan is mogelijk

VVSB-coach Eric Meijers: We gaan er gewoon vanuit dat wij volgende week zondag spelen